-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 06

Klaipėdos savivaldybėje – sprigtai už neišvalytą miestą

Klaipėdoje pirmadienį į savivaldybę sukviesti gatvių ir kiemų valytojai priminė seną anekdotą - „Kelininkus žiema užklupo netikėtai“.
Pirmadienį atšilus ir kilus lijundrai Klaipėdos gatves sėme vanduo.
Pirmadienį atšilus ir kilus lijundrai Klaipėdos gatves sėme vanduo. / A.Kripaitės/15min.lt nuotr.

Valdininkai negailėjo kritikos už prastą darbą savaitgalį, kai per pūgą keliai bei kiemai buvo arba visai nevalomi, arba labai atmestinai.

Šeštadienį po miestą važinėjusi Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė teigė, kad šiaurinės dalies gatvės buvo labai prastai valoma. Ji negalėjo sutikti su bendrovės „Vakarų švara“ pasiteisinimais esą septynios mašinos gatves valė keturis kartus. Ankstesnių metų eksperimentas parodė, kad per keturias valandas galima tik kartą įveikti vieną maršrutą. „Ir lapkritį, ir dar prėjusią savaitę atrodė, kad susitvarkėme, tačiau savaitgalį situacija buvo prasta ir kartojosi šių metų sausio bei vasario scenarijus“, – teigė I.Šakalienė.

Priekaištų turėta ir dėl Baltijos prospekto. Esą nemažai problemų buvo dėl sniegu užverstų stotelių, įvažiavimų į kiemus. Priekaištų gatvių valytojams turėjo ir autobusų vairuotojai.

Gatves valančių kompanijų atstovai teigė, kad oro sąlygos buvo itin sudėtingos – kartą pervažiavus maršrutą netrukus vėl buvo pilna sniego: šitaip gausiai pustė. Visi jie įpareigoti pateikti išsamią savaitgalio darbų ataskaitą.

Už kiemų valymą atsakingų daugiabučius administruojančių bendrovių atstovai teigė, jog šiais metais penkiskart sumažinus finansavimą jie lyg įspausti į kampą. Pagal sutartis, jei norima valyti kiemus savaitgaliais – būtina veiksmus suderinti su valdininkais. Šį savaitgalį to padaryti nepavyko ir valyti pradėta tik pirmadienio rytą. „Rankinis valymas – žymiai sudėtingesnis nei mechaninis. Ir dar apsunkina sutartiniai dalykai”, – teigė „City Service“ atstovas Mindaugas Genys.

Dabar apmokama už kiekvieną valomą kvadratinį metrą – tai, pasak bendrovių atstovų, taip apriboja darbus, kad išplėtus valomą teritorijų plotą kyla klausimų, ar už tai bus mokama.

Priekaištauta ir prekybos centrams  – šie savaitgalį taip pat vangiai valėsi savo kiemus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius