-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 08

Kodėl „Dviračio šou“ budelio auka tapo Rūta Janutienė ir kas nutekino uždraustą jos laidą

Po to, kai TV3 nutraukė sutartį su „Paskutinės instancijos“ kūrėjais, interneto komentatoriai pajuokavo, kad į konkuruojančią televiziją įsisuko LNK humoro laidos „Dviračio šou“ prezidentės budelis. Jis be gailesčio kapojantis galvas visiems, kurie neįtinka prezidentei Daliai Grybauskaitei. Praėjusią savaitę jo auka tapo Rūta Janutienė. Jos laida apie prezidentės D.Grybauskaitės asmeninį gyvenimą ir karjeros vingius parodyta nebuvo. Vėliau televizija visai nutraukė sutartį su R.Janutiene.
Rūta Janutienė
Rūta Janutienė / Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr.

Istorijos pradžia: ko neparodė TV3 (žiūrėkite čia)

Kai R.Janutienė rengė prieštaringai vertinamas laidas, šlovinančias dviejų žmonių nužudymu įtariamą Drąsių Kedį, televizija nereagavo. Tačiau parengus dviprasmiškai vertinamą laidą apie D.Grybauskaitę, TV elgėsi ryžtingai griežtai.

„TV antena“ rašo, kad R.Janutienei elektroninį laišką parašė TV3 „prievaizdas“ Mindaugas Rainys, kuris žiūri visas laidas ir šokdina jų autorius. Vėliau pasipylė skambučiai.

R.Grinevičiūtė-Janutienė sulaukė ir konkrečių pastabų apie anonsuotą laidą: „Tokios laidos mes nerodysime. Ją reikia patobulinti. Reikia pakalbinti Vytautą Landsbergį.“

Tokios laidos mes nerodysime. Ją reikia patobulinti. Reikia pakalbinti Vytautą Landsbergį.

„Nematau perspektyvų dirbti su tais, kurie nesupranta, kas yra žurnalistika. Man buvo sakoma: „Kokia čia žodžio laisvė, žiūrėk, kiek mes milijonų prarasime...“ <...> Esu įsitikinusi, kad svarbiausias žaidėjas tikrai yra ne TV3 ar jos vadovai. Jie — per silpni tokiems žaidimams.

Čia žaidžia kiti, kurie daro klaidas, labai panašias į tas, kurias daro Vladimiras Putinas. Tačiau Lietuvoje yra stuburą turinčių žiniasklaidos priemonių“, – sakė R.Janutienė.

Tačiau daugeliui skaitytojų be abejo labai rūpi, kaip TV3 uždrausta laida pateko į internetą?

„Paskambino vienas kūrybinės grupės narys kitam ir pasakė, kad aš leidau. Žinoma, blefavo. Buvo parengta lengvai persiunčiama laidos versija, kad ją galima būtų pateikti cenzoriams. Tad nusiųsti į interneto portalą nebuvo sunku“, – aiškino žurnalistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius