-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 24

Kojinių mezgimo čempionate Radviliškyje varžysis Lietuva, Latvija, Lenkija

Kojinių mezgimo čempionatas apėmė visus Lietuvos regionus ir plečiasi Europoje. Šiais metai čempionate varžysis kojinių mezgėjai iš Lietuvos Latvijos ir Lenkijos.
Kojinių mezgimo čempionatas
Kojinių mezgimo čempionatas

Lenkai pernai dalyvavę kaip stebėtojai, šiais metais atveža savo mezgėjų komandą, kurioje netik moterys bet ir 2 vyrai. Čempionato startas bus duotas gegužės 27 dieną 12 valandą Radviliškyje, pristačius apie pusšimtį čempionato dalyvių iš trijų Europos šalių.

Tai vienintelis toks čempionatas kurį organizuoja Radviliškio rajono jaunimo klubas „Mix“ ir Radviliškio miesto kultūros centras. Jaunimas kviečia į Radviliškio miesto kultūros ir poilsio parke vyksiantį Europos kojinių mezgimo čempionatą ir tarptautinį folkloro festivalį „Ganiau palšus jautelius“, į kurį suvažiuos  ne tik mezgėjos bet ir kolektyvai iš Lietuvos, Lenkijos ir Latvijos.

Genė Paulina Liubonienė, 2011 m. čempionė
Genė Paulina Liubonienė, 2011 m. čempionė

Šiais metais Europos kojinių mezgimo čempionate dalyvaus ne tik moterys, kaip yra įprasta, bet ir vyrai iš Lietuvos ir Lenkijos. Atvyksta R.Mikuševičius, artėjant 2000-iesiems tapęs šalies rekordininku, po to, kai virbalais nežiūrėdamas numezgė 2000 metrų ilgio, sudėtingų raštų draugystės pynę.

Kojinių mezgimo čempionatas
Kojinių mezgimo čempionatas

Čempionato metu vyks kojinių paroda. Vertinimo rezultatai bus paskelbti ir Europos šalių kojinių mezgimo čempionė išskirtinai nominuota Sekminių proga organizuotame festivalyje „Ganiau palšus jautelius“ kuris prasidės 14 val. 30 min.

Jame dalyvauja Latvijos kolektyvai „Vecsaule“ ir „Drengeri“, Lenkijos folkloro kapela „Kapela ¾“, taip pat Lietuvos kolektyvai: Kauno Veterinarijos akademijos folkloro ansamblis „Kupolė“ (vad. A.Bernatonis), Baisogalos kultūros namų ansamblis „Dainoriai“ (vad. S.Anglickienė), Radviliškio miesto kultūros centro folkloro ansamblis „Aidija“ (vad. D.Stakvilevičius), Rozalimo kultūros namų folkloro ansamblis „Sedula“ (vad. D.Juškienė), Pociūnėlių kultūros namų folkloro ansamblis „Garduva“ (vad. G.Vorienė), Biržų kultūros centro folkloro ansamblis „Siaudela“ (vad. J.Garnelienė), Šeduvos etnografinis ansamblis „Šeduva“ (vad. E.Brajinskienė), Kelmės kultūros centro  tradicinė kapela (vad. L.Lapinskienė). Radviliškio rajono jaunimo organizacijos varžysis žaisdami senovinius žaidimus, prisimindami piemenų papročius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius