-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 06

Konservatoriai: Vilniaus miesto transporto sistemos reforma kelia grėsmę sėkmingam pirmininkavimui Europos Sąjungos Tarybai

Ketvirtadienį Seimo ir Vilniaus miesto savivaldybės Tarybos nariai kreipėsi į šalies vadovus ir sostinės merą dėl Vilniaus miesto transporto sistemos reformų, kurių pradžia sutampa su Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos (ES) Tarybai pradžia.
Troleibusas
Troleibusas / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Nuo liepos 1 d. mieste mažinami troleibusų ir autobusų maršrutai bei visiškai naikinami privačių vežėjų mikroautobusais maršrutai. Pranešime spaudai konservatoriai tvirtina, kad neabejotinai šie veiksmai sukels chaosą miesto transporto srautuose ir sutrikdys gausių ES svečių, atvykusių į pirmininkavimo renginius, judėjimo grafikus bei kels pavojų pačių renginių sėkmei ir sklandžiam pirmininkavimo procesui.

Pasirašiusieji kreipimąsi pažymi, kad "dar ne vėlu sustabdyti ir atidėti Vilniaus miesto transporto sistemos pertvarką iki to laiko, kai šie procesai nebekels grėsmės vienam svarbiausių Lietuvos politinės darbotvarkės įvykių – pirmininkavimo ES Tarybai – sklandumui bei sėkmei".

Kreipimąsi į prezidentę Dalią Grybauskaitę, ministrą pirmininką Algirdą Butkevičių, Seimo pirmininką Vydą Gedvilą, Vilniaus miesto merą Artūrą Zuoką ir valdančiąją koaliciją pasirašė Andrius Kubilius, Mantas Adomėnas, Audronius Ažubalis, Vilija Aleknaitė-Abramikienė, Dainius Kreivys, Arvydas Anušauskas, Valdas Benkunskas, Gediminas Švilpa, Evaldas Maceika, Paulė Kuzmickienė, Povilas Tamošauskas, Rasa Baškienė, Birutė Galinienė, Violeta Podolskaitė, Vidas Urbonavičius ir Paulius Saudargas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius