-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 17 /15:00

Konservatorius Mantas Adomėnas kaip liudytojas apklaustas „MG Baltic“ byloje

Konservatorius Seimo narys Mantas Adomėnas penktadienį apklaustas kaip liudytojas koncerno „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje.
Mantas Adomėnas
Mantas Adomėnas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Taip, dalyvavau, kaip liudytojas (apklausoje) Specialiųjų tyrimų tarnyboje“, – BNS sakė M.Adomėnas.

15min M.Adomėnas patikslino buvęs apklaustas kaip paprastas liudytojas, tačiau detalių jis teigė negalįs atskleisti: „Pasirašiau popierių nieko neatskleidinėti, ką ten kalbėjau. Jokios paramos iš dėmesio objektų nesu gavęs. Manau, kad tai rutininė apklausa.“

Jis teigė, kad teisėsaugos pareigūnus sudomino keli jo susitikimai su politikų papirkinėjimu įtariamu koncerno viceprezidentu Raimondu Kurlianskiu.

Politikas tvirtino, kad su verslininku buvo susitikęs pasikalbėti „apie politiką prie vyno taurės“.

„Jį domino politiniai procesai, kas laimės Seimo rinkimus, kas laimės partijos pirmininko rinkimus ir panašiai“, – sakė parlamentaras.

M.Adomėnas yra vienas iš Demokratinės politikos instituto steigėjų. Pasak jo, šis institutas pastaruosius kelerius metus paramos iš „MG Baltic“ negavo. Koncerno santykiai su Demokratinės politikos institutu teisėsaugos pareigūnų nedomino, pridūrė politikas.

Konservatorius sakė su R.Kurlianskiu neaptarinėjęs jokių konkrečių įstatymų projektų ar paramos už balsavimus Seime.

„Manau, kad tai buvo pirma iš serijos rutininių apklausų. Tikiuosi, kad šita byla pasibaigs kaip galima greičiau ir pasiruošęs visokeriopai bendradarbiauti, viską, ką žinau, papasakoti“, – 15min sakė M.Adomėnas.

Teisėsauga pernai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu ir kyšininkavimo. Buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis įtariamas iš R.Kurlianskio paėmęs per 100 tūkst. eurų kyšį už politinės partijos veikimą koncerno naudai. Vykdydama tyrimą Specialiųjų tyrimų tarnyba taip pat pranešė įtarianti, kad R.Kurlianskis per Seimo narį „darbietį“ Vytautą Gapšį už kyšius siekė paveikti Darbo partijos narius, kad šie taip pat veiktų koncerno interesų naudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius