Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 10 05

Konstitucijos egzamine antplūdžio nesitikima

Penktajį kartą Konstitucijos egzaminą rengianti Klaipėdos miesto savivaldybė didelio dalyvių antplūdžio neprognozuoja. Valdininkai negaili kritikos renginio organizatoriams.
Konstitucijos egzaminas labiausiai traukia jaunimą.
Konstitucijos egzaminas labiausiai traukia jaunimą. / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Antrąkart konkursas rengiamas ne šeštadienį, bet darbo dieną. Savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus vedėja Rima Beinoravičienė įsitikinusi, jog toks pakeitimas – didelė klaida. Tai įrodė pernai vykęs pirmasis konkurso etapas. Tuokart penktadienio vidurdienį išmėginti savo jėgas atvyko mažiau nei 10 miestiečių.

„Pasirinktas laikas labai nepatogus, nes žmonėms per pietų pertrauką reikia ne tik suspėti įveikti testo užduotis, bet ir atvykti, o paskui laiku sugrįžti į darbą. Tai padaryti, kai egzaminas trunka 45 minutes, o pietų pertrauka lygiai tiek pat, tiesiog neįmanoma. Daugelis norėtų, kad egzaminas vyktų kaip anksčiau – savaitgalį“, – kalbėjo R.Beinoravičienė. Jos teigimu, dauguma dalyvių paprastai būdavo studentai ir darbingo amžiaus žmonės.

Užpernai, kai egzaminas vyko šeštadienį, į jį atvyko 138 žmonės, jie susėdo dviejose salėse, nes vienoje nesutilpo.

Konstitucijos egzamino pirmasis turas vyks ketvirtadienį, spalio 6 dieną, 12 val. Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos posėdžių salėje, Liepų g. 11, 3-ajame aukšte.

Darbus žadama patikrinti iš karto, tad norintieji galės sužinoti, kaip jiems pavyko. 25 klausimus iš 30 teisingai atsakę dalyviai pateks į antrąjį turą, kuris savivaldybėje vyks spalio 18-ąją, 12 val.
Nugalėtojai bus pagerbti ir apdovanoti spalio 25 dieną Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius