-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 12 22

Konstitucijos pažeidimu kaltintas E.Vareikis teigia, kad darbą universitete baigė

Seimo etikos sargų nuomone, parlamento statutą ir Konstituciją pažeidęs konservatorius Egidijus Vareikis sutinka su Seimo Etikos ir procedūrų komisijos (EPK) sprendimu ir teigia, kad dėstytojauti jau yra baigęs.
Egidijus Vareikis
Egidijus Vareikis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Aš esu Seime jau daug kadencijų. Kiekvieną sykį tas (EPK - BNS) sprendimas būdavo visada kitoks, taigi su tokiu, koks yra dabar, aš sutinku. Aš negaliu prieštarauti. Komisija šitaip interpretavo, taigi viskas tvarkoje“, – BNS pirmadienį sakė E.Vareikis.

Praėjusią savaitę EPK vienbalsiai konstatavo, kad konservatorius, iki priesaikos neatsisakęs su Seimo nario mandatu nesuderinamų pareigų – dėstytojavimo Vytauto Didžiojo universitete, pažeidė Seimo statuto bei Konstitucijos nuostatas.

E.Vareikis pirmadienį tvirtino, kad jis jau nebėra universiteto dėstytojas, o paskutines seminarus studentams vedė lapkričio pabaigoje.

„Aš šiuo metu nedėstau (...) Aš vedžiau seminarus pagal atskirą autorinę sutartį ir šiuo metu jokios galiojančios autorinės sutarties neturiu. Tuo metu, kai komisija svarstė šitą klausimą, aš jau jos (autorinės sutarties – BNS) neturėjau. (...)Niekur man išeiti nereikia, aš jau išėjęs seniai“, – tvirtino Seimo narys.

Etikos sargai TS-LKD nariui mandato naikinti nepasiūlė, apsiribojo rekomendacija nutraukti minėtą veiklą.

Konstitucijoje numatyta, jog Seimo narys netenka mandato, jei neatsisako su parlamentaro mandatu nesuderinamų pareigų. Seimo narys gali užsiimti tik kūrybine veikla.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius