Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 02 20

Korupcijos byloje įtariama socialdemokratų lyderių patikėtinė Džiuljeta Žiugždienė prieglobstį rado Kultūros ministerijoje

Po įtarimų korupcija iš buvusio premjero Algirdo Butkevičiaus komandos pasitraukusi Džiuljeta Žiugždienė jau kelis mėnesius dirba Kultūros ministerijoje. Ilgametė socialdemokratų bendražygė 15min patikino, kad šis darbas yra laikinas, be to – ne pagrindinis.
Buvęs kultūros ministras Arūnas Gelūnas - vienas penkių aukščiausių politikų, į savo komandą kvietusių korupcijos skandalo įsuktą Džiuljetą Žiugždienę
Džiuljeta Žiugždienė / Valdovų rūmų nuotr.

Skandalas dėl buvusio premjero, socialdemokratų lyderio Algirdo Butkevičiaus sekretoriato vadovės Dž.Žiugždienės kilo 2015-ųjų pabaigoje.

Ji ir Utenos meras socialdemokratas Alvydas Katinas tapo įtariamaisiais Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) byloje, kurioje yra duomenų, jog A.Katinas galėjo reikalauti kyšio Dž.Žiugždienės naudai.

Esą jis vienos įmonės vadovo prašė suremontuoti Dž.Žiugždienei priklausantį namą Utenos rajone. STT įtaria, kad Dž.Žiugždienės namą suremontavo „Utenos melioracija“. Jos vadovas Liuonius Purvinis buvo apklaustas specialiuoju liudytoju, o A.Katinas kuriam laikui nušalintas nuo pareigų.

utena.lt nuotr./Alvydas Katinas
utena.lt nuotr./Alvydas Katinas

Šiai informacijai patekus į viešumą Dž.Žiugždienė įteikė atsistatydinimo pareiškimą ir dingo iš viešumos.

Dabar paaiškėjo, kad A.Butkevičiaus sekretoriato vadovė dirba Kultūros ministerijoje.

Ji pati 15min savo pareigų neįvardijo, jos nenurodytos ir Kultūros ministerijos interneto puslapyje – jame tik rašoma, kad Dž.Žiugždienė dirba Bendrųjų reikalų skyriuje.

„Aš pagal sutartį dirbu kelis mėnesius. Aš bendrajame skyriuje esu, prie ūkininkų (…) Viskas nauja eina – nauja elektroninė sistema, dokumentų nauja sistema, aš faktiškai tokia... Kas ką duoda, tą padarau kol kas“, – 15min klausiama apie pareigas sakė ji.

Dž.Žiugždienė patvirtino, kad ją į komandą pasikvietė naujoji ministerijos vadovybė.

Sprendžiant iš nurodyto kabineto numerio, D.Žiugždienė darbo vietą dalijasi su dviem Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos deleguotos ministrės Lianos Ruokytės-Jonsson patarėjais Evaldu Stankevičiumi ir Linu Kontrimu.

Dž.Žiugždienė pabrėžė, kad Kultūros ministerija – ne pagrindinė jos darbovietė, nes ji dar dirba Lietuvos dailės muziejuje.

Aš tiesiog pagal sutartį atėjau truputėlį padėti ir manau, kad nuo kitos savaitės aš jau išeinu.

„Aš tiesiog pagal sutartį atėjau truputėlį padėti ir manau, kad nuo kitos savaitės aš jau išeinu. Tiesiog, aš dėkinga, kad mano patirtis kažkam reikalinga“, – klausiama, ar ministerijoje ir Lietuvos Dailės muziejuje ji dirba po pusę etato, kalbėjo pašnekovė.

Pirmadienį STT 15min patvirtino, kad korupcijos byla nėra baigta, bet ji – jau finišo tiesiojoje.

Pasak STT Viešųjų ryšių skyriaus vyriausiosios specialistės Jurgitos Razmytės, ikiteisminio tyrimo veiksmai baigiami ir antradienį tarnybapaskelbs daugiau informacijos apie tai.

Įtakingų socialdemokratų pašonėje

Kultūros sritis Dž.Žiugždienei yra artima: prieš tai, kai 2012 metais tapo A.Butkevičiaus sekretoriato vadove, ji dirbo Kultūros ministerijos Meno ir kūrybinių industrijų politikos departamento direktore.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Algirdas Butkevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Algirdas Butkevičius

Nors ji ji niekada nepriklausė Lietuvos socialdemokratų partijai, ši moteris ilgą laiką buvo artimiausioje įtakingiausių socialdemokratų aplinkoje.

1993 metais Algirdui Brazauskui laimėjus prezidento rinkimus, Dž.Žiugždienė įdarbinta prezidento administracijoje.

Ji A.Brazausko artimiausioje aplinkoje išliko labai ilgai.

2001 metais A.Brazauskui tapus premjeru, Dž.Žiugždienė vadovavo jo sekretoriatui, 2010 metais ji buvo tuomečio kultūros ministro Artūro Gelūno patarėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius