Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 12 12

Krašto apsaugos ministerija pasirašė sutartį dėl oro gynybos sistemų RBS70 treniruoklių įsigijimo

Krašto apsaugos ministerija ir Švedijos kompanija „SAAB Dynamics“ pasirašė sutartį dėl oro gynybos sistemų RBS70 treniruoklių ir atsarginių dalių įsigijimo bei Lietuvos specialistų apmokymo. Bendra sutarties suma yra 5,8 mln. eurų, praneša ministerija.
Darbas su RBS70 treniruokliu
Darbas su RBS70 treniruokliu / KAM nuotr.

„Stiprindama oro gynybos pajėgumus, Krašto apsaugos ministerija tęsia oro gynybos sistemos RBS70 modernizavimą. 2015 metais buvo modernizuoti raketos ir jų paleidimo sistemos, o šie „SAAB Dynamics“ gaminami pažangūs treniruokliai mažins karių rengimo kaštus, bet leis išlaikyti aukštą Oro gynybos bataliono pasiruošimo lygį,“ – apie pasirašytą sutartį kalbėjo KAM ginkluotės ir valdymo departamento direktoriaus pavaduotojas pulkininkas leitenantas Jurijus Gvozdas.

Treniruoklių Lietuvos kariuomenei projekte dalyvauja ir „Baltijos pažangių technologijų institutas“ – privatus Lietuvos mokslinių tyrimų institutas. Ši Lietuvos mokslo įstaiga, kartu su „SAAB Dynamics“ kurs ir integruos trijų dimensijų žemėlapius, kurie treniruoklyje atvaizduos realią aplinką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius