-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 18

Krepšininkas Linas Kleiza ir galiūnas Žydrūnas Savickas išreiškė savo solidarumą su kariais

Pabradės poligone vykstančiose tarptautinėse pratybose „Gintarinė viltis 2011“ apsilankė ir savo solidarumą su pratybose dalyvaujančiais kariais išreiškė vienas garsiausių Lietuvos krepšininkų Linas Kleiza ir stipriausiu pasaulio žmogumi laikomas galiūnas Žydrūnas Savickas.
Linas Kleiza
Linas Kleiza / V.Džiavečkos, A.Tamošiūno, L.Bratiko, A.Juozulevičiaus nuotr.

Žymūs  Lietuvos sportininkai birželio 18 d. stebėjo pratybose surengtos Sporto dienos renginius – karinio kliūčių ruožo ir virvės traukimo, mažojo futbolo ir gatvės krepšinio rungtis, kuriose varžėsi Lietuvos ir užsienio kariai. Svečiai taip pat teisėjavo varžyboms ir apdovanojo varžybų nugalėtojus. Vėliau jie apžiūrėjo pratybose naudojamą karinę techniką ir ginkluotę, bendravo su kariais.

Lankydamasis pratybose, Linas Kleiza kartu su Kanados karinio kontingento pratybose vyresniuoju atstovu Kanados Ambasados biuro Lietuvoje vadovui Kevinui Hamiltonui perdavė iš Kanados parvežtą krepšinio kamuolį su šios šalies krepšinio komandos „Toronto Raptors“, kurioje jis pats žaidžia, narių parašais ir kitą komandos atributiką. Šiuos daiktus Kanados Ambasados biuro Lietuvoje iniciatyva planuojama parduoti aukcione, o gautus pinigus panaudoti labdarai Lietuvoje.

Pratybos „Gintarinė viltis 2011“ birželio 13–23 d. vienu metu vyksta Pabradės poligone ir Lietuvos teritoriniuose vandenyse Baltijos jūroje. Pratybose dalyvauja daugiau negu 2 tūkst. karių ir civilių iš devynių NATO šalių ir šalių NATO partnerių. Pratybas stebi atstovai iš Armėnijos, Azerbaidžano, Baltarusijos, Kazachstano, Moldovos ir Ukrainos karinių pajėgų.

Pratybomis „Gintarinė viltis“ siekiama gerinti NATO ir Partnerystės taikos labui programoje dalyvaujančių šalių karinių padalinių sąveiką ruošiantis dalyvauti bendrose atsako į krizes operacijose ir stiprinti NATO ir Aljanso partnerių karinį bendradarbiavimą. Pratybose „Gintarinė viltis 2011“ taip pat tobulinamas ir vertinamas Lietuvos kariuomenės pasirengimas vykdyti priimančiosios šalies paramą į Lietuvą atvykstančioms pajėgoms.

Lietuvos kariuomenė pratybas „Gintarinė viltis“ rengia nuo 1995 metų. Pastarąjį kartą šios serijos pratybos vyko 2007 metais Klaipėdoje. Šių metų pratybas planavo ir joms vadovauja Lietuvos kariuomenės Jungtinis štabas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius