-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 23

Kristina Brazauskienė partijos pavadinimą gins teismuose arba keis į „Prezidento našlės sąjungą“

Pasipiktinimo Teisingumo ministerijos sprendimu neregistruoti jos su Vytautu Šustausku kuriamos partijos „Lietuvos Prezidento sąjunga“ įstatų dėl esą klaidinančio pavadinimo neslepianti Kristina Brazauskienė sako tokį pavadinimą pasiruošusi ginti teismuose.
Kristina Brazauskienė tapo naujosios partijos lydere
Kristina Brazauskienė tapo naujosios partijos lydere. / Evaldo Šemiotos nuotr.

„Tarsimės su teisininkais. Jei jie įrodys, kad pavadinimas tikrai klaidinantis, jį keisime į „Prezidento našlės sąjungą“. O jei manysime, kad pavadinimas nieko neklaidina – kovosime dėl jo teismuose“, – 15min.lt penktadienį sakė K.Brazauskienė.

Pasak jos, iš pirmo žvilgsnio Teisingumo ministerijos argumentai atsisakant registruoti partiją dėl jos neva klaidinančio pavadinimo atrodo absurdiški.

„Mane labiau klaidina Tėvynės sąjungos pavadinimas, nes tėvynė tai viena, tai gal ir kitų partijų nereikia jai? Taip pat klaidina degtinė su prezidento vardu ir simbolika. Galima pagalvoti, kad gal čia koks širdies sopulio vaistas ar pienas“, – postringavo K.Brazauskienė.

Prezidento Algirdo Brazausko našlė teigia, kad sprendimus dėl partijos pavadinimo keitimo aptars tik tada, kai gaus oficialų Teisingumo minsiterijos raštą.

Primename, kad penktadienį Teisingumo ministerija atsisakė registruoti naujus „Lietuvos laisvės lygos“ įstatus, kuriuose buvo bandoma įteisinti naują partijos pavadinimą.

Teisingumo ministerijos nuomone, partijos pavadinimas yra panašus į Lietuvos Respublikos Prezidento – valstybės vadovo, pavadinimą ir gali klaidinti rinkėjus.

Teisingumo ministerijos atsisakymas patvirtinti politinės partijos įstatų atitikimą įstatymų reikalavimams neatima teisės iš naujo pateikti partijos dokumentus bei duomenis teisės aktų nustatyta tvarka patikslinus juos pagal teisės aktų reikalavimus. Partija, norinti patikslinti įstatus, turi iš naujo sušaukti savo narių suvažiavimą, o po jo ne vėliau nei per 6 mėnesius įregistruoti partijos steigimo dokumentus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius