Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 03

KTU mokslininkai kviečia į virtualią kelionę po apsemtas Kauno krantines

Jei praėjusios savaitės pradžioje daug dirbote ir nespėjote pamatyti, kaip Neris ir Nemunas buvo „peržengę“ savo krantus Kaune, nenusiminkite. Du Kauno technologijos universiteto (KTU) bendruomenės atstovai suteikia galimybę po potvynį Kaune pasižvalgyti bent jau virtualiai.
Virtualūs pasižvalgymai po apsemtą Kauną
Virtualūs pasižvalgymai po apsemtą Kauną.

Virtualią kelionę po užlietas Kauno krantines sukūrė KTU Informatikos fakulteto docentas Tomas Blažauskas ir doktorantas Mikas Binkis.

„Pamanėme, kad verta pasinaudoti šiuolaikinėmis technologijomis ir atskleisti tai, kas šiandien yra aktualu kiekvienam kauniečiui. Norėjome parodyti, kad mokslininkai nėra užsidarę savo kabinetuose, bet geba pritaikyti technologijas visuomenės poreikiams ir dėmesiui“, – sakė M.Binkis.

Šis darbas – ne pirmasis dviejų KTU bendruomenės atstovų bendradarbiavimo pavyzdys. Jaunieji mokslininkai jau yra sukūrę darbą „Virtuali ekskursija po KTU“. 2009 metais vykusioje jaunųjų mokslininkų parodoje-konkurse „KTU Technorama“ šis darbas doc. T.Blažauskui ir M.Binkiui pelnė antrąją vietą. Kolegos ketina panašių projektų pristatyti ir ateityje.

Neatsitraukiant nuo kompiuterio pasižvalgyti, kaip atrodė užlietos Neries ir Nemuno krantinės, visi norintys gali čia

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius