-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 29

Kubilius: interpeliacija Šemetai – socialdemokratų rinkimų kampanijos dalis

Valdančioji koalicija dar nesitarė, kokių veiksmų imsis dėl socialdemokratų interpeliacijos finansų ministrui Algirdui Šemetai, o premjeras tokius opozicijos veiksmus vadina rinkiminiais žaidimais.
Premjeras Andrius Kubilius
Premjeras Andrius Kubilius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Antradienį Seimo pirmininkui įteiktas 34 parlamentarų pasirašytas dokumentas, kuriame teigiama, kad Vyriausybės taupymo ir biudžeto stabilizavimo programa Lietuvai šiemet atneš 5 mlrd. litų žalos. Socialdemokratai A.Šemetą kaltina, jog rengiant patobulintą 2009 metų biudžetą nebuvo suteiktas protingas terminas gyventojams ir juridiniams asmenims pasirengti mokesčių reformai.

„Jūsų, gerbiamas ministre, ruošti ir teikti įstatymų projektai nesudarė, juos priėmus, realios galimybės protingais terminais fiziniams ir juridiniams asmenims pasiruošti per įstatymais numatytą laiką jų įgyvendinimui bei taikymui. Susitikimuose su jumis apie tai kalbėjo nemažai specialistų ir ekspertų, bet Jūs į tas pastabas nekreipėte dėmesio,“ – rašoma 18 puslapių interpeliacijos projekte. Jame taip pat pateikiamos diagramos ir lentelės, kuriose lyginami finansiniai rodikliai Lietuvoje ir kitose šalyse.

Ministras pirmininkas Andrius Kubilius teigė, kad interpeliacija bus proga socialdemokratams paaiškinti, kodėl imtasi dabartinių priemonių krizei įveikti, nes esą opozicinė partija iki šiol to nesupranta.

„Manęs nestebina tokios interpeliacijos šiuo metu, nes socialdemokratai kritikuoja Vyriausybę nesugebėdami nieko konstruktyvaus pasiūlyti. Per rinkimų kampaniją partijos dažnai taip elgiasi: nesugebėdamos daugiau  ką nors pasiūlyti, imasi interpeliacijų“, – teigė A.Kubilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius