-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 22

Kubilius: kova su korupcija turi būti efektyvesnė

Ministras pirmininkas Andrius Kubilius ketvirtadienį susitikęs su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovu Žimantu Pacevičiumi aptarė korupcijos padėtį šalyje.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Andrius Kubilius pozityviai vertina STT pastarųjų metų darbą ir ateityje netoleruos nė vieno savo partijos nario ar koalicijos partnerio, kuris įsipainios į korupcijos skandalą. Gėdinga, kad pagal korupcijos indeksą Lietuva yra viena iš paskutiniųjų valstybių Europos Sąjungoje, teigiama Vyriausybės pranešime.

Ministras pirmininkas išreiškė įsitikinimą, kad vykdant 15-tosios Vyriausybės programą, kurioje išskirtinis dėmesys skiriamas kovai su korupcija, bendromis pastangomis pavyks sumažinti korupcijos apraiškas. Tam turėtų pasitarnauti ir tobulinama teisėkūros sistema, Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo bei finansavimo kontrolės, kiti įstatymai. Jau artimiausioje Seimo sesijoje bus bandoma pataisyti kai kuriuos įstatymus, kurie užtikrintų valstybės tarnautojų veiklos skaidrumą. Valstybės tarnautojai turės pagrįsti įsigytą turtą pajamomis. Už nesąžiningu ar nusikalstamu būdu įsigytą turtą bus taikoma tarnybinė ar mokesčių administravimo įstatyme numatyta atsakomybė.

Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovas pripažįsta, kad pataisius kai kuriuos įstatymus kova su korupcija būtų efektyvesnė.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius