-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 30

Kubilius: neklysta tik Kirkilas (nuotraukos)

Nacionalinis dramos teatras nuo šeštadienio ryto skamba nuo karštų politinių kalbų – čia 15-ąjį suvažiavimą surengė Tėvynės Sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai.
Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos suvažiavimas
A.Šemeta, R.Kubilienė ir A.Kubilius TS-LKD suvažiavime / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Prieš kelias savaites antrai dviejų metų kadencijai išrinktas premjeras Andrius Kubilius pilnutėlei teatro salei teigė, kad konservatoriams-krikščionims demokratams esant valdžioje įsivešėjusioms monopolijoms, grėmėzdiškai biurokratijai ir valstybės turto grobstymui leidžiasi saulė. Kaip valdančiųjų nuopelnus jis paminėjo valstybės finansų stabilumą, energetikos monopolijų sutramdymą, ekonomikos skatinimo plano parengimą bei įgyvendinimą, aukštojo mokslo reformą bei biurokratijos mažinimą. Tačiau savo padarytų klaidų premjeras nebuvo linkęs įvardinti – jis tik užsiminė, kad „neklysta tik Gediminas Kirkilas“, o dabartinė valdžia padarė tik smulkių klaidų.

Sau pagyrų negaili

Jo vadovaujamo ministrų kabineto nariai Rasa Juknevičienė ir Dainius Kreivys taip pat negailėjo pagyrų saviškiams ir sau bei kritikavo didžiausius oponentus – anksčiau valdžiusius socialdemokratus.

Krašto apsaugos ministrė R.Juknevičienė savo kalboje daugiausiai šnekėjo apie vadinamąjį valstybininkų klaną, jų interesams atstovaujančią žiniasklaidą. Tačiau ji pabrėžė, kad laikai keičiasi – esą tai parodo dabartiniai prezidento rinkimai, kai nugalėjo dviejų žiniasklaidos grandų pulta Dalia Grybauskaitė.

Ūkio ministras Dainius Kreivys taip pat gyrė šiuo metu pagrindine valdančiąja partija esančių konservatorių-krikščionių demokratų partijos laimėjimus. Esą jiems per pusę metų pavyko pažaboti monopolininkus – tai parodo nuo liepos mėnesio sumažėsiančios elektros kainos vartotojams.

Dagys atsiprašė dėl „bambalių"

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Dagys teigė, kad konservatoriai yra „bauginamai atkaklūs“. Kalbėdamas apie motinystės išmokas jis pabrėžė, kad tai labai brangi, bet būtina priemonė, kurios neketinama atsisakyti, nes tai stiprina šeimos institucija.

„Ir man tenka kartais ne tokį žodį pavartoti, bet kaip galima pavadinti tėvus, kurie geria? Reikia, kad per jų storą odą praeitų ir juos sujaudintų, tačiau dažniau iš žiniasklaidos žmonių susijaudina“, – dėl neseno skandalo dėl vienišų tėvų pavadinimo „bambaliais“ teisinosi R.Dagys.

Suvažiavime pristatyti prieš kelias savaites vykusių tiesioginių partijos pirmininko rinkimų rezultatai. Dviejų metų kadencijai  8390 balsų, t.y. beveik 90,5 proc. dauguma konservatoriai-krikdemai perrrinko A.Kubilių. Iš viso tiesioginiuose rinkimuose dalyvavo 9277 konservatoriai iš beveik 16 tūkst. partijos narių.

Šiandien suvažiavime TS-LKD nariai rinks Tarybą, Prezidiumą bei Priežiūros komitetą, partijos pirmininko pavaduotojus.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius