Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 01 05

Kuršių nerija pasitinka didesniais mokesčiais

Nuo sausio 1 dienos įsigaliojusius naujus mokesčius už įvažiavimą į valstybės saugomą Kuršių nerijos nacionalinį parką nuo pirmadienio bus galima susimokėti naudojantis specialiais automatais.
Nuo pirmadienio mokestį už įvažiavimą į Kuršių neriją priims automatai
Nuo pirmadienio mokestį už įvažiavimą į Kuršių neriją priims automatai / Egidijaus Jankausko/laikraščio „15 minučių“ nuotr.

Išsiilgę ramybės bei poilsio svečiai iš užsienio ir Lietuvos gyventojai šiemet už įvažiavimą į Kuršių nerijos nacionalinį parką mokės brangiau. Lengvaisiais automobiliais į Neringą vykstantys turistai pabrangimą pajus nuo birželio. Anksčiau vasaros metu mokestis pakildavo iki 20 Lt, šiemet jis sieks 30 Lt. Ne sezono metu mokestis išliks 10 Lt.

Mokesčiai jau nuo sausio išaugo motociklais, mopedais ar motoroleriais į Kuršių neriją važiuojantiems poilsiautojams. Iki šiol ne sezono metu jie mokėjo 5 litus, o vasarą – 7 litų mokestį, nuo šiol jie mokės tiek pat, kiek ir automobilių savininkai.

Pabrangimas nuo sausio palietė ir krovininius automobilius bei autobusus. Iki šiol priklausomai nuo krovininių automobilių dydžio, kai kuriems jų įvažiavimas kainavo 100 litų ne sezono metu ir dvigubai tiek vasarą. Nuo šiol įvažiavimas į saugomą Kuršių nerijos teritoriją krovininiams automobiliams per 12 tonų ištisus metus atsieis 300 litų.

Už įvažiavimą į Kuršių neriją jau nuo šiandien bus galima susimokėti neišlipus iš automobilio. Alksnynės kontrolės poste pastatyti trys specialūs automatai, kurie rinks pinigus. Automatai stovi prie trijų įrengtų eismo juostų. Viena skirta autobusams ir kroviniams automobiliams, kitos dvi – lengviesiems automobiliams. Sumokėjus mokestį, užtvaras pakils automatiškai. Tikimasi, kad naujoji tvarka padės sumažinti automobilių eiles. Naujos sistemos įrengimas Neringos savivaldybei atsiėjo apie 400 tūkst. litų.

2007-iais savivaldybė surinko 2,5 mln. litų rinkliavų. Panaši suma surinkta ir ką tik pasibaigusiais metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius