Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 09 08

Kyšininkavimu įtariamas Žilvinas Putramentas 3 mėnesiams nušalinamas nuo pareigų

Vilniaus miesto apylinkės teismas trims mėnesiams nuo pareigų nušalino Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros vyriausiąjį patarėją Žilviną Putramentą, įtariamą kyšininkavimu, pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).
Pinigus už dovanų kuponus gautus kailinius atsiimantis vyras
Pinigus už dovanų kuponus gautus kailinius atsiimantis vyras / STT video kadras

Jau rašėme, kad rugpjūčio 19 d. Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos pareigūnai sulaikė kyšininkavimu įtariamus VĮ Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūros vyriausiąjį patarėją Ž.Putramentą ir buvusią direktorę Rasitą Kraujalytę-Noreikienę. Taip pat buvo sulaikyta šiuos valstybės tarnautojus papirkusi dviejų įmonių savininkė K. K.

Pareigūnai įtaria, kad minėti valstybės tarnautojai ir verslininkė sukūrė nusikalstamą korupcijos schemą, pagal kurią verslininkei buvo sudarytos išskirtinės sąlygos laimėti Agentūros organizuojamus viešųjų pirkimų konkursus, kurių bendra vertė apie 128 000 eurų.

Už tai verslininkė atsilygindavo dovanų kuponais ir iš viso „padovanojo“ (davė kyšių) apie 10 000 eurų vertės kuponų.

STT pareigūnai taip pat atskleidė, kaip dovanų kuponai buvo iškeičiami į grynuosius pinigus. Korupcija įtariami valstybės tarnautojai, gavę dovanų kuponus, už juos įsigydavo prekių (pavyzdžiui, brangius kailinius), kurias vėliau grąžindavo, o už parduotuvėms sugrąžintas prekes gaudavo grynuosius.

STT pareigūnai toliau intensyviai atlieka ikiteisminį tyrimą. Tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius