-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 06

L.Graužinienė: agresyvios propagandos situacijoje būtina susitelkti

Seime minint Gotlando komunikato 25-metį parlamento pirmininkė Loreta Graužinienė teigė, kad jo iškeltas siekis atgauti nepriklausomybę – įtvirtintas, tačiau agresijos akivaizdoje reikia telktis ją apginti.
Loreta Graužinienė
Loreta Graužinienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Pagrindinis Gotlando komunikate iškeltas tikslas pasiektas – nepriklausoma Lietuvos valstybė atkurta. Tačiau gyvenimas nestovi vietoje, jis kelia naujus uždavinius. Analizuojant sudėtingą geopolitinę situaciją, vertinant naujas grėsmes nacionaliniam saugumui, neprognozuojamą kaimyninių šalių elgesį naudojant jėgą, atėjo laikas dar kartą sugrįžti prie Gotlando komunikato idėjos ir sutelkti visus pasaulio lietuvius naujam tikslui – išsaugoti Lietuvos nepriklausomybę“, – trečiadienį per minėjimą kalbėjo L.Graužinienė.

Ji pabrėžė, kad esant dabartinei politinei situacijai, „vykdomai atvirai, agresyviai ir vienašališkai propagandai, būtina garsiai kelti aiškų tikslą susitelkti ir visomis priemonėmis apginti Lietuvos nepriklausomybę“.

1989 m. rugpjūčio 6 d. Gotlando saloje Lietuvos ir išeivijos atstovų pasirašytas dokumentas, kuriame teigiama, kad „visų pasaulio lietuvių gyvybinis tikslas yra nepriklausomos Lietuvos valstybės atkūrimas“.

Gotlando komunikatas – 1989 metų rugpjūčio 6 dieną Gotlando saloje Švedijoje Lietuvos ir išeivijos atstovų pasirašytas dokumentas, kuriame teigiama, kad „visų pasaulio lietuvių gyvybinis tikslas yra nepriklausomos Lietuvos valstybės atkūrimas“.

Seime surengtame minėjime diskutuojama, ką Gotlando komunikatas reiškia šiandien ir kokius klausimus sprendžiant lietuvių vieningumas svarbus dabartinėje politinėje situacijoje, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Renginyje taip pat dalyvauja buriuotojai, plukdę konferencijos dalyvius į Gotlando salą, bei Jaunimo teatro aktoriai, kurie taip pat plaukė į Gotlandą jachtomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius