-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 20

L.Graužinienė sako buvusi šokiruota pokalbio su S.Skverneliu

Seimo pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė ketina Seime kelti klausimą dėl vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio politinės atsakomybės, dėl jo požiūrio į incidentą, kai buvo pagrobtas policininkų ginklas. Tai – jau ne pirmas viešas L.Graužinienės ir S.Skvernelio susikirtimas.
Loreta Graužinienė, Saulius Skvernelis
Loreta Graužinienė, Saulius Skvernelis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Surinksiu rytoj (penktadienį) frakcijų seniūnus ir kelsiu klausimą dėl ministro asmeninės atsakomybės ir požiūrio į situaciją“, – BNS ketvirtadienio vakarą sakė L.Graužinienė,

Ją šokiravo, kad ketvirtadienio vakarą paskambinus vidaus reikalų ministrui pasidomėti apie situaciją, šis pareiškė buvęs pažadintas iš miegų, o penktadienį išskrenda į Briuselį.

„Saugiai išvežėme Baltijos Asamblėjos svečius į viešbutį, grįžusi į Seimą paskambinau ministrui S.Skverneliui ir paprašiau informuoti apie padėtį, po 5 minučių pokalbio jis pasakė, kad aš jį pakėliau iš miego, kad jis šiuo metu miega, o ketvirtą valandą išskrenda į Briuselį. Štai koks ministro požiūris į situaciją. Manau, kad ministras negali šitaip elgtis. Tikrai kelsiu klausimą dėl jo asmeninės atsakomybės“, – BNS sakė parlamento vadovė.

Paklausta, ar ministrui gali būti surengta interpeliacija, L.Graužinienė teigė, kad yra įvairių formų.

S.Skvernelis žiniasklaidai komentuodamas bėglio gaudynes sakė, kad situacija, kai iš pareigūnų pagrobiamas automatas – yra apgailėtina, ir tai visiškas neprofesionalumas.

S.Skvernelio ir L.Graužinienės santykiai – ne patys geriausi. Vasarą Seimo pirmininkė jį apkaltino nekompetencija dėl Europos Sąjungos (ES) migrantų krizės sprendimo. Ministras atkirto, kad L.Graužinienei reikia apsaugos nuo žmones juokinančio kalbėjimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius