-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 11

L.Kasčiūnas apie išpuolio prieš Izraelį pamokas Lietuvai: ar įmanomas visiškai netikėtas užpuolimas?

„Hamas“ išpuolis prieš Izraelį atskleidė ir viena stipriausių pasaulyje laikomos žydų valstybės žvalgybos spragas. Ar visiškai netikėto užpuolimo nenaudojant sunkiosios karinės technikos scenarijus nebūtų įmanomas prieš mus, ypač – gyvenant tokioje pavojingoje geopolitinėje realybėje? Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas sakė, kad yra skirtumų, kurie NATO ir Lietuvos žvalgybai lengvina išankstinio įspėjimo galimybes. Vis dėlto jis prisiminė ir lengvai ginkluotų „Wagner“ samdinių persikėlimą į Baltarusiją.

Pasak L.Kasčiūno, vasarą, kai dalis grupuotės „Wagner“ atsidūrė kaimyninėje Baltarusijoje, netoli NATO sienų, šie samdiniai neturėjo nei tankų, nei sunkiosios technikos, nei artilerijos sistemų.

„Natūralu, sakėme, kad to, ką jie darė Ukrainoje, negali padaryti Lietuvoje tiesiog dėl to, kad jie to neturi. Bet mes matėme scenarijų, kai yra lengvi ginklai, motociklai, parasparniai, vienas kitas ekskavatorius, išverčiantis tvorą, ir greitas įsiveržimas turbūt be tikslo užimti teritoriją. Bet su tikslu įbauginti, nužudyti, terorizuoti, pasiimti įkaitų ir t. t.

Akivaizdu, kad vienas tokių scenarijų, kai mes formulavome naują savo sienos priedangos planą, kurį mes atnaujinome ir patvirtinome, buvo vertintas. Be jokios abejonės, yra algoritmas, kaip valstybė reaguoja, kaip tarnybos reaguoja“, – laidai „15/15“ sakė Seimo NSGK pirmininkas Laurynas Kasčiūnas.

Svarbiausios interviu temos:

  • Kokia ateitis laukia Izraelio ir Palestinos?
  • Kokios „Hamas“ išpuolio pamokos Lietuvai?
  • Lietuvos pasienio regionuose siūlo kurti komendantūras.
  • Kokia šauktinių reforma laukia?
  • Ar pasitiki kariuomenės vadu V.Rupšiu ir kas jį gali pakeisti?
  • Kodėl nutarė užleisti kelią I.Šimonytei?

„Hamas“ turi būti sunaikinta

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius