-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

L.Kasčiūnas: siūlymui sugriežtinti ribojimus baltarusiams balsų Seime nėra

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas konservatorius Laurynas Kasčiūnas pripažįsta, kad parlamente kol kas trūksta balsų griežtinti ribojimus Baltarusijos piliečiams, sankcijas prilyginant taikomoms rusams.
Laurynas Kasčiūnas
Laurynas Kaščiūnas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pernai gruodį registruotomis pataisomis siūloma baltarusiams apriboti leidimų gyventi išdavimą, išskyrus aukštos kvalifikacijos darbuotojus, bet palengvinti sąlygas Rusijos ir Baltarusijos demokratams prašyti nacionalinės vizos humanitariniais pagrindais.

„Tokį kompromisą mes siūlome. Kol kas, tiesą sakant, balsų Seime tam nėra“, – TV3 televizijos laidai „Dėmesio centre“ pirmadienį sakė L.Kasčiūnas.

Seimas pernai pavasarį yra priėmęs įstatymą dėl ribojamų priemonių Rusijos ir Baltarusijos piliečiams, tačiau pastariesiems ribojimų buvo įvesta mažiau.

Rusams ir baltarusiams ribojama galimybė gauti Lietuvos vizas, elektroninio rezidento statusą, tačiau Rusijos piliečiams dar papildomai apsunkinta galimybė atvykti į Lietuvą, įsigyti nekilnojamojo turto, taip pat laikinai nepriimami jų prašymai dėl leidimo gyventi šalyje.

Prezidentas Gitanas Nausėda laikėsi pozicijos, kad Baltarusijos piliečiams turėtų būti taikomos tokios pačios sankcijos kaip rusams, tačiau Seimas atmetė tokį jo veto dėl laisvesnių sąlygų baltarusiams.

Pataisas dėl ribojimų suvienodinimo 2023-ųjų gruodį registravo L.Kasčiūnas ir jo partiečiai Seimo vicepirmininkas Paulius Saudargas ir Audronius Ažubalis.

Siūlymą palaiko už migracijos politiką atsakinga vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, tačiau iniciatyva abejoja premjerė Ingrida Šimonytė ir konservatorių lyderis užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius