Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 01 19

L.Linkevičius skirtingų frakcijų politikus ragina vienyti jėgas dėl Astravo AE

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ketvirtadienį susitiko su skirtingų Seimo frakcijų atstovais ir paragino juos suvienyti jėgas dėl Baltarsijoje netoli Lietuvos sienos statomos atominės elektrinės.
Užsienio reikalų ministras Linas Antanas Linkevičius
Užsienio reikalų ministras Linas Antanas Linkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Vieninga Lietuvos pozicija ir susitelkimas yra pamatinė sąlyga apginti Lietuvos interesus“, – po susitikimo išplatintame pranešime spaudai sakė ministras.

Anot Užsienio reikalų ministerijos, L.Linkevičius su parlamentarais aptarė „Astravo atominės elektrinės keliamas grėsmes nacionaliniam saugumui, visuomenės sveikatai ir aplinkai“.

Susitikime dalyvavo ministro partijos bendražygis socialdemokratas Gediminas Kirkilas, konservatoriai Andrius Kubilius ir Dainius Kreivys ir „valstiečių žaliųjų“ atstovas Virgilijus Poderys.

Lietuvos politikai tiek iš valdančiųjų, tiek iš opozicinių frakcijų teigia, kad 50 kilometrų nuo Vilniaus statoma Astravo atominė elektrinė neatitinka saugumo standartų.

Ministras po susitikimo sakė, kad Lietuvos interesus padėtų ginti „atnaujintas nacionalinis partijų susitarimas ir aiškus principingas signalas, kad elektros, pagamintos grėsmę mūsų saugumui, gyventojų sveikatai ir aplinkai keliančiose elektrinėse, Lietuvos rinkoje nebus, priimant elektros rinkos apsaugos įstatymą“.

Lietuvos politikai tiek iš valdančiųjų, tiek iš opozicinių frakcijų teigia, kad 50 kilometrų nuo Vilniaus statoma Astravo atominė elektrinė neatitinka saugumo standartų. Elektros boikoto įstatymą inicijavę opoziciniai konservatoriai kritikuoja valdančiuosius, kad jie šiam klausimui neskiria pakankamai dėmesio. Valdantieji atkerta, kad atsakomybę turėtų prisiimti konservatoriai, kurių valdymo metu prasidėjo statybos, ir teigia, kad vidaus nesutarimai trukdo siekti tarptautinės paramos.

Baltarusija atmeta Lietuvos priekaištus ir sako, kad atominė elektrinė statoma laikantis visų saugumo standartų, o Lietuvos kritiką lemia ekonominiai motyvai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius