-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 21

„Laimingo vandens“ šventės neaptemdė iš dangaus prapliupęs vanduo

Šeštadienį Baltijos pajūryje, Giruliuose, įvyko „Laimingo vandens“ šventė. Ji sutapo su Burlaivių regata, vykusia Klaipėdoje, ir išvakarėse dalyviai pražygiavo bendroje eisenoje su burlaivių komandomis. Nieko keisto – visus susiejo bendras dėmesys ir meilė vandeniui.
Akcijos dalyviai drąsiai lipo į banguotą jūrą, sveikino vandenį žiedlapiais.
Akcijos dalyviai drąsiai lipo į banguotą jūrą, sveikino vandenį žiedlapiais. / Laimingo vandens nuotr.

„Laimingo vandens“ šventė tęsia nuo  balandžio mėnesio vykusią  pakrančių valymo ir dėkingumo vandeniui  ir žemei akciją, kurios tikslas grąžinti pagarbų, artimą ryšį su gamta, požiūrį į supančią aplinką, kaip į gyvą, atliepiančią.

Iš tiesų šventės dieną šis atliepimas buvo labai  ryškus –  jūra veržėsi į krantus, o bendravimas su stichijomis tapo neįtikėtinai gyvas, peržengiantis visus išankstinius scenarijus. Įsismarkavusios gamtos stichija tik sustiprino valdžios atstovų ryžtą atvykti į šventės atidarymą: akcijos dalyvius sveikino Klaipėdos mero patarėjas S.Gentvilas, Saugomų teritorijų tarnybos direktorė R.Baškytė, Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento direktorius A.Kairys.  

Audringas vandens atliepimas pakoregavo šventės programą – ji  įgijo naujų, netikėtų spalvų.

Dėkingumo vandeniui ritualas, kurio metu buvo atsiprašoma vandens, jam išreiškiama meilė ir dėkingumas, baigėsi jūros bangose ir žiedlapių lietuje.

Kūrybinį smėlio figūrų konkursą pakeitė pakrantę užtvindžiusių bangų šokis, o vakarinis koncertas vyko nuostabiame audringos jūros fone, pakrantės kavinėje.

Akcijos „Laimingas vanduo“ draugai – ansambliai „Sensvaja“, jaunasis Vytautas Landsbergis –  naujai priminė senas liaudies dainas, o „Amberlife“ pasirodymą turbūt neatsitiktinai pradėjo nauja  savo daina „Optimistas“ – apie  nešančius viltį gyventi naujai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius