Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 10 11

Laipiotojai uolomis išbandė Kauno dirbtines „uolas“

Šeštadienį Kaune varžėsi laipiotojai uolomis. Viešosios įstaigos „Miegantys drambliai“ laipiojimo uolomis sporto salėje vyko Lietuvos „boulderingo“ taurės 4-asis etapas. Tai – vienos svarbiausių laipiojimo uolomis varžybų, vykstančių Lietuvoje.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / „Miegantys drambliai“ nuotr.

Organizatoriai džiaugėsi, jog dalyvių buvo itin daug: susirinko per 80 dalyvių, tarp jų – ir grupė laipiotojų iš Latvijos.

Akimirka iš varžybų

Dalyviai pagal amžių buvo skirstomi į grupes: vaikai iki 11 metų rungėsi E grupėje, 11–14 metų vaikai D grupėje, 14–17 metų jaunimas lipo C grupėje, profesionalūs laipiotojai, kuriems per 18 metų – A grupėje, o mėgėjai – B grupėje. Svarbiausios ir daugiausiai dėmesio sulaukusios grupės buvo A ir C.

Pasak pirmą kartą tokias varžybas rengusių kauniečių „Miegantys drambliai“ klubo vadovės Ingos Kupetytės, „pirmas blynas nebuvo prisvilęs“. „Tikimės ir toliau populiarinti laipiojimo uolomis sportą, kad ateityje daugiau jaunimo užsiimtų šia veikla ir galėtų varžytis su dabartiniais profesionalais“, – sakė organizatorė. Atrodo, jog nauja laipiotojų karta jau auga: varžybose dalyvavo labai daug vaikų. Jauniausiųjų grupėje varžėsi net 23 laipiotojai, kurių mažiausiems buvo vos 6-eri.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius