Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 08 04

Laisvalaikio komplekso „Girstutis“ rekonstrukcijai statybininkai Kauno valdžios prašo papildomo milijono

Statybininkams atsisakius rekonstruoti vieno stambiausių 1975 metais pastatyto Kauno kultūros ir sporto centro „Girstutis“ baseiną, Kauno miesto savivaldybė bus priversta papildomiems darbams rasti maždaug milijoną litų, ketvirtadienį rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.
„Girstučio“ rekonstrukcija artėja prie pabaigos.
„Girstučio“ rekonstrukcija / Kauno miesto savivaldybė

Iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų vykdant „Girstučio“ rekonstrukciją (bendra vertė 21 mln. litų), iš pradžių planuota tik pakeisti sovietiniais laikais buvusio didžiausio laikinosios sostinės baseino hidroizoliaciją ir apdailą. Tačiau ją nuardę statybininkai išvydo klaikų vaizdą: visa baseino konstrukcija nepataisomai sunykusi, o ją vos paremontavus ir į baseiną pripylus vandens seni įrenginiai neatlaikytų spaudimo ir subyrėtų kaip kortų namelis.

Kauno valdininkai, išgirdę iš objekto rangovų, kad pastate esančio baseino vonia visiškai susidėvėjusi ir ją reikia suręsti iš naujo, tuo nepatikėjo. Neįtikino jų ir bendrovės „Sienojus“, vykdančios „Girstučio“ rekonstrukcijos projektą, lėšomis užsakytos ekspertizės išvados.

Valdininkai grasino neskirsią pinigų baseino voniai perdaryti ir primygtinai reikalavo iš statybininkų tęsti pradėtą darbą.

„Mes atsisakėme tai daryti, nes vonios konstruktyvas buvo niekinis. Atlikę darbus negalėtume jiems teikti garantijos ir užtikrinti saugumo“, – pripažino „Sienojus“ direktorius Egidijus Savickas.

Pakeisti nuomonę valdininkus privertė tik jų pačių užsakymu atliktos antros ekspertizės išvados. Tačiau diskusijos su statybininkais užtruko, pinigų naujai baseino voniai nėra, todėl objekto rekonstrukcija užsitęsė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius