-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 24

Latvijos prezidentas Andris Bėrzinis virto Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite

Nyderlandų laikraštis „NRC Handelsblad” pademonstravo, kad pasauliui ne visada lengva atskirti Lietuvą ir Latviją. Penktadienio numeryje daug dėmesio skyręs pirmadienį Hagoje prasidėjusiam Branduolinio saugumo viršūnių susitikimui, leidinys išspausdino susitikimo dalyvių sąrašą, tačiau jame po Latvijos prezidento Andrio Bėrzinio nuotrauka parašyta, jog tai – Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Nyderlandų laikraštis sumaišė Latvijos ir Lietuvos prezidentus
Nyderlandų laikraštis sumaišė Latvijos ir Lietuvos prezidentus / nuotr.

Prezidentė D.Grybauskaitė į Hagą išvyko pirmadienį.

Tai trečiasis Jungtinių Amerikos Valstijų prezidento Baracko Obamos iniciatyva rengiamas aukščiausio lygio pasaulinis forumas branduolinės saugos klausimais. Šio susitikimo tikslas – stiprinti branduolinį saugumą ir saugą, didinti skaidrumą bei pasitikėjimą tarp šalių, kurios vysto ir kurioms įtakos turi branduolinių objektų statybų projektai.

Pirmasis branduolinio saugumo susitikimas įvyko 2010 m. Vašingtone, antrasis – po dvejų metų Seule. Jame dalyvavo ir Lietuvos prezidentė.

Hagos viršūnių susitikime šalies vadovė sakys kalbą plenarinėje sesijoje, pasisakys diskusijoje, kaip užtikrinti branduolinę saugą ir saugumą ateityje, ir Nyderlandų Karaliaus Villemo Aleksanderio kvietimu dalyvaus valstybių vadovų vakarienėje. Taip pat planuojami prezidentės dvišaliai susitikimai su užsienio valstybių delegacijų vadovais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius