-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 24

Lauras Bielinis: Antrajame TS-LKD pirmininko rinkimų ture laimės Andrius Kubilius, bet pergalė nebus lengva

Politologas Lauras Bielinis įsitikinęs, kad daug kam netikėta sėkmė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininko rinkimuose europarlamentarą Vytautą Landsbergį aplankė dėl to, kad jis užčiuopė pagrindines politinę jėgą kamuojančias problemas.
Lauras Bielinis
Lauras Bielinis / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Antradienio vakarą paaiškėjo, kad TS-LKD vadovas bus išrinktas po antrojo turo, į kurį iškopė dabartinis pirmininkas, dešimtmetį konservatoriams diriguojantis Andrius Kubilius ir europarlamentaras Vytautas Landsbergis.

Pirmajame ture A.Kubilius surinko apie 46 proc. balsų, V.Landsbergis – apie 37 proc. balsų, Valentinas Stundys – apie 17 proc. balsų.

V.Landsbergis laimėjo didžiuosiuose miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, A.Kubilių labiau palaikė rajonų ir mažesnių miestų skyriai.

Politologas Lauras Bielinis 15min.lt prisipažino tikėjęsis, kad A.Kubilius be vargo nugalės rinkimuose dar pirmajame ture.

Panašu, kad to tikėjosi ir pats A.Kubilius, nes, dar nežinodamas rezultatų, iš anksto surengė spaudos konferenciją.

„Pirmojo turo rezultatai yra daugmaž tokie, kokių aš tikėjausi“, – trečiadienį aiškino A.Kubilius

„Reikia turėti omenyje, kad V.Landsbergis yra pakankamai autoritetingas. Tai, kad jis pralaimėjo regionuose, matyt, reikėtų sieti su žiniasklaida, kuri yra labiau paveikusi regionų žmones nei miestiečius. Šie turi daugiau informacijos šaltinių. Tačiau tai yra tik mano prielaida“, – sakė politologas.

Anot L.Bielinio, balsavimo rezultatai atskleidė, kad partijoje esama problemų, susijusių su idėjų kaita ir pačiu TS-LKD funkcionavimu.

„Matėme konfliktus, kurie partijoje tęsėsi nuolat, radikalių jėgų atskilimą, visa tai iššaukė tam tikrą nepasitenkinimą, abejones, baimes. Reikia pripažinti, kad V.Landsbergis iškėlė labai svarius argumentus, kalbėjo apie TS-LKD viršūnės nutolimą nuo visuomenės ir nuo partijos apačių. Tai yra rimta problema, kurią reikia svarstyti, V.Landsbergis yra teisus“, – teigė L.Bielinis.

Jis prognozuoja, kad antrajame ture laimės A.Kubilius, tačiau pergalė nebus lengva.

Politologas sutiko, kad A.Kubilius po šio akibrokšto greičiausiai ims kitaip žiūrėti į pirmininkavimą partijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius