-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 12 19

Lenkai nori „Klaipėdos naftos"

Lenkijos naftos koncerno „PKN Orlen“ valdybos pirmininkas Darjušas Kravicas pareiškė, kad koncernas pasiruošęs pirkti 10 procentų „Mažeikių naftos“ akcijų be papildomų sąlygų. Tačiau pasiūlė Lietuvai parduoti dalį „Klaipėdos naftos“ akcijų.
Prieš rinkimus Andrius Kubilius nekalbėjo nei apie PVM didinimą, nei apie lengvatų naikinimą, nei apie neįžvelgiamas krizės gelmes.
Prieš rinkimus Andrius Kubilius nekalbėjo nei apie PVM didinimą, nei apie lengvatų naikinimą, nei apie neįžvelgiamas krizės gelmes. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Vyriausybės vadovas Andrius Kubilius po susitikimo su „PKN Orlen“ vadovybe sakė, kad Seimas ir Vyriausybė jau nutarė parduoti akcijų paketą ir iš to bus nemažai uždirbta. Tereikia sudaryti darbo grupę, kuri su Lenkijos naftos koncerno darbo grupe aptars akcijų pardavimo ir pirkimo detales. „Pardavusi 10 proc. akcijų Lietuva išsaugotų savo interesus, jei vyktų kokių akcininkų pasikeitimų“, – tikino A.Kubilius.

„Partneriai priminė, kad jie iš tiesų pasiruošę įgyvendinti sutarties dėl „Mažeikių naftos“ akcijų pirkimo įsipareigojimus“, – sakė Vyriausybės vadovas. Pasak A.Kubiliaus, „PKN Orlen“ rūpi ir logistikos projektų plėtojimas – produktotiekio, naftotiekio tiesimas į Baltijos jūrą „Klaipėdos naftos“ link.

Atsakymai – sausį

„PKN Orlen“ valdybos pirmininkas išreiškė norą pirkti dalį „Klaipėdos naftos“ akcijų. A.Kubiliaus teigimu, lenkai nori dirbti šioje įmonėje ir daryti jai įtaką. Anot premjero, D.Kravicas pasiūlė du variantus.

„Galimybę įsigyti nedidelį akcijų paketą ir dalyvauti operaciniame įmonės valdyme. Arba įsigyti didįjį akcijų paketą. Be abejo, mums tai svarbūs projektai ir Vyriausybė šiuo metu neturi jokios aiškios nuostatos, tačiau dėl „Klaipėdos naftos“ artimiausiu metu bus sudaryta darbo grupė. Tikimės, kad sausio mėnesį turėsime aiškius atsakymus“, – teigė A.Kubilius.

Premjeras tikino, kad neteisinga manyti, jog su „Mažeikių nafta“ parduodama ir „Klaipėdos nafta“. „Tai yra visiškai skirtingi dalykai“, – aiškino A.Kubilius.

Reikalauja įsipareigojimų

Premjeras teigė, jog už akcijas gautus 284,45 mln. JAV dolerių teks įdėti į Stabilizavimo fondą.

Lenkų koncerno valdybos pirmininkas pareiškė, kad „Mažeikių naftos“ akcijos bus perkamos, kai tik Lietuva bus pasiruošusi jas parduoti.  D.Kravicas teigė, jog koncernas įsipareigotų prieš parduodamas akcijas kam nors kitam derinti klausimą su Lietuvos Vyriausybe, nepaisant to, ar bus nuspręsta parduoti dalį „Klaipėdos naftos“ akcijų. Kiek procentų akcijų norėtų pirkti lenkai, kol kas neatskleidžiama.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius