-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 14

Lenkijos Nepriklausomybės diena Vilniuje – su tais, kurie vienija, o ne skaldo

Lenkiškas alus ir tradicinis kopūstų troškinys „BIGOS“, lenkiškos dainos ir įdomūs pašnekovai – bare „Piano Man“ Lenkų diskusijų klubas surengė susitikimą, skirtą 97-osioms Lenkijos nepriklausomybės atkūrimo metinėms paminėti.
Susitikimas Lenkijos Nepriklausomybės dienos proga
Susitikimas Lenkijos Nepriklausomybės dienos proga / Joanos Božerodskos nuotr.

„Diskutuoti verta ne tik dėl dalykų, kurie mus skiria, mus vienijančių dalykų yra ženkliai daugiau“, – tokiais žodžiais diskusiją pradėjo Lenkų diskusijų klubo pirmininkas  Arturas Zapolskis.

Ir iš tiesų, penktadienio susitikimas, į kurį atėjo daug žmonių, tiek lenkų, tiek lietuvių, vyko ypatingai draugiškoje atmosferoje. Diskusija parodė, kad abiejų tautų atstovai gali veikti kartu ir aptarti rūpimus klausimus.

Susitikime taip pat dalyvavo ir Lietuvos visuomenėje žinomi asmenys, kurių asmenybės ir veikla, klubo nuomone, teigiamai veikia abiejų tautų santykius, o ne juos skaldo.

Diskusijoje apie Lenkijos nepriklausomybės svarbą Lenkijai ir Lietuvai kalbėjosi vyriausiasis savaitraščio „Veidas“ redaktorius ir knygos „Jogailos akmuo Lenkija“ autorius Rimvydas Valatka, buvęs energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius ir  lenktynininkas Benediktas Vanagas. Pastarasis sausį vyksiančiose Dakaro lenktynėse važiuos viename ekipaže su šturmanu lenku Sebastianu Rozwadowskiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius