-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 10

Lenkijos spauda apie Valdemarą Tomaševskį: europarlamentaras su Rusijos militarizmo simboliu ant krūtinės

Rusijos kariuomenės simbolis ant europarlamentaro krūtinės? Toks klausimas keliamas vieno didžiausių Lenkijos naujienų portalų Tvn24.pl straipsnyje, kuriame atkreipiamas dėmesys į tai, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) lyderis, nuo šios politinės jėgos išrinktas į Europos parlamentą Valdemaras Tomaševskis gegužės 9 dieną į savo švarko atlapą įsisegė Georgijaus juostelę. Europarlamentarą Antakalnio kapinėse užfiksavo 15min.lt fotografas.
Valdemaras Tomaševskis
Valdemaras Tomaševskis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip 15min.lt rašė penktadienį, Vilniaus Antakalnio kapinėse apie 2 tūkst. žmonių susirinko pagerbti Antrojo pasaulinio karo aukų minint 69-ąsias karo pabaigos metines. Tarp jų buvo ir V.Tomaševskis, kurio krūtinę puošė Georgijaus ir Lenkijos vėliavos spalvų juostelės. Paklaustas, kodėl neįsisegė Lietuvos vėliavos, nors nori tapti mūsų šalies prezidentu, V.Tamoševskis žurnalistus užsipuolė klausimus, ar šie palaiko fašistus.

Kaip primena Tvn24.pl, V.Tomaševskis prieš kelerius metus buvo apdovanotas Lenkijos Žečpospolitos Komandorų kryžiaus ordinu „Už nuopelnus“.

15min.lt fotografo Irmanto Gelūno nuotrauka, kurioje puikiai matosi V.Tomaševskio krūtinę puošiančios juostelės, išplito socialiniuose tinkluose, ja dalijosi ne tik lietuviai, bet ir lenkai. 

Nors Georgijaus juostelės istorija sena, vėl ja naudoti pradėta tik 1992 metais. Vėliau ji ne kartą buvo siejama su Rusijos agresija kitų tautų atžvilgiu. Tarkim, Dmitrijus Medvedevas, būdamas prezidentu, Georgijaus ordinu su tokia juostele apdovanojo 11 Pietų Osetijoje kovojusių karių. Po karo su Gruzija apdovanoti jau net 263 eiliniai.

„Twitter“ socialiniame tinkle, kuriame nuotrauka pasidalino žurnalistė Agnieszka Romaszewska-Guzy, užvirė karšta diskusija. Jos esmė – lenkams tokia tautiečio iš Lietuvos pozicija aiškiai nepatinka. Tad „gėda“ tebuvo švelnus žodis. Lenkai pabandė priminti V.Tomaševskiui, kad su šita juostele buvo malšinami lenkų sukilimai ir tai yra rusiškojo militarizmo simbolis. Tad lenkui, kad ir Lietuvos, o dar ir europarlamentarui, tikrai nederėtų jos segėti.

Žurnalistė Agnieszka Romaszewska-Guzy pasidalino nuotrauka „Twitter“ socialiniame tinkle
Žurnalistė Agnieszka Romaszewska-Guzy pasidalino nuotrauka „Twitter“ socialiniame tinkle

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius