Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 11 08

Liberalcentristai spręs, ar palaikyti galimą interpeliaciją energetikos ministrui

Valdančioji Seimo Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) frakcija antradienį turėtų apsispręsti, ką atsakyti į opozicijos raginimą prisidėti prie galimos interpeliacijos energetikos ministrui Arvydui Sekmokui.
Arvydas Sekmokas
Arvydas Sekmokas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Arvydas Sekmokas

Frakcijos seniūnė Arūnė Stirblytė neatmeta, kad gali būti apsispręsta paremti interpeliacijos iniciatyvą, rašo dienraščiai „Kauno diena“ ir „Vilniaus diena“.

„Tik praėjusios savaitės pabaigoje gavome tokį opozicijos kreipimąsi, dar nespėjome jo apsvarstyti, nes nebuvo frakcijos posėdžių. Antradienį prieš Seimo plenarinį posėdį turėtume frakcijoje pasikalbėti apie tą kreipimąsi“, – sakė ji.

Energetikos ministrą delegavusi Tėvynės sąjunga ir dar viena valdančioji partija Liberalų sąjūdis neketina remti šios iniciatyvos, tačiau LiCS pozicija dar nėra aiški.

A.Stirblytė pripažino, kad aktualių klausimų energetikos ministrui visada yra, bet tik visa frakcija gali apsispręsti, „ar tie klausimai gali ir turi būti užduodami rengiant interpeliaciją, kaip siūlo opozicija“.

Anot dienraščių, A.Stirblytė priklauso į LiCS įsijungiančiai Tautos prisikėlimo partijai, kurios vadovas Arūnas Valinskas esą užsiminė opozicijos atstovams, kad „prisikėlėliai“ tikriausiai paremtų interpeliaciją energetikos ministrui, jeigu ji būtų pateikta.

Opozicija kol kas nežino, ar nepasitikėjimas tikrai bus inicijuotas. Trijų opozicinių frakcijų vadovai praėjusią savaitę kreipėsi į valdančiąją koaliciją, prašydami pareikšti savo nuomonę apie A.Sekmoką. Skelbta, kad jeigu bent dalis valdančiųjų apsispręstų pasisakyti prieš ministrą, jam opozicija žada inicijuoti interpeliaciją.

Energetikos ministrą delegavusi Tėvynės sąjunga ir dar viena valdančioji partija Liberalų sąjūdis neketina remti šios iniciatyvos, tačiau LiCS pozicija dar nėra aiški.

„Lietuvos žinios“ rašė, jog opoziciją esą piktina A.Sekmoko žodžiai, kad su Rusijos dujų milžinu „Gazprom“ Lietuvai pavyks suderėti 15 proc. mažesnę dujų kainą, liko vien tušti pažadai.

Taip pat siūloma pagalvoti, ar kraštui reikalinga Energetikos ministerija – brangiai kainuojanti, bet neduodanti jokios naudos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius