Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 09

Liberalų pasisakymus LNK laidose VRK pripažino nepažymėta politine reklama

Liberalų sąjūdžio lyderio Eligijaus Masiulio ir tuometinio kandidato į Vilniaus merus Remigijaus Šimašiaus pasisakymus televizijos LNK rodomose laidose Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) pripažino nepažymėta politine reklama.
Remigijus Šimašius ir Eligijus Masiulis
Remigijus Šimašius ir Eligijus Masiulis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

VRK ketvirtadienį diskutavo dėl dviejų televizijos laidų – vasarį prieš rinkimus rodytos „Alfa savaitė“ ir kovo viduryje, tarp pirmojo ir antrojo rinkimų turo, rodytos žinių laidos „Labas vakaras, Lietuva“. Devyniais balsais nuspręsta, kad minėtose laidose „buvo skleidžiama nepažymėta politinė reklama, konkrečiai buvo skleidžiama informacija apie politinės kampanijos dalyvio idėjas, tikslus ar programą, propaguojamas politikas ar politinė partija“.

VRK posėdyje dalyvavęs „Alfa savaitė“ laidos kūrėjas Tomas Dapkus nesutiko, kad politikų interviu jo laidoje būtų traktuojami kaip politinė reklama. Jis akcentavo, kad abu politikai į laidą buvo pakviesti reaguojant į aktualijas, ir tai esanti įprasta žurnalistinė praktika.

Vasario viduryje laidoje dalyvavęs dabartinis sostinės meras, tuometinis kandidatas į sostinės merus R.Šimašius kalbėjo apie vietų stygių vaikų darželiuose, o E.Masiulis žinių laidoje kalbintas, liberalams netikėtai rinkimuose išsiveržus į pirmąsias gretas.

Pagal įstatymą, politinė reklama, politinės kampanijos laikotarpiu nepažymėta, laikoma paslėpta politine reklama ir yra draudžiama. Pažeidimą konstatavusi VRK savo sprendimu siūlo surašyti atsakingiems asmenims surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolą. Tai gali padaryti bet kuris VRK narys.

Politinės reklamos skleidimo reikalavimų nesilaikymas viešosios informacijos rengėjo ar skleidėjo vadovui arba kitam už viešosios informacijos skleidimą ar visuomenės informavimo priemonės turinį atsakingam asmeniui numato 289-1448 eurų baudą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius