-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 04

Lietuva kelias dešimtis papildomų karių į Afganistaną siųs dėl iš Goro pasitraukiančių kroatų

Lietuva kelias dešimtis papildomų karių į Afganistaną siųs dėl to, kad iš Lietuvos vadovaujamos Goro provincijos atkūrimo grupės pasitrauks Kroatijos kariai, penktadienį BNS sakė krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė, nurodžiusi, kad tai nėra tiesiogiai susiję su JAV prašymu sąjungininkams stiprinti pajėgas kovoti su Talibano ir „Al Qaedos“ kovotojais.
Juozas Olekas perdavė krašto apsaugos ministro postą Rasai Juknevičieniai
Rasa Juknevičienė / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr

„Jau esu sakiusi, kad mes turėsime padengti išeinančius kroatų karius nuo šio pavasario. Jie buvo kartu su mumis Čagčarane provincijos atkrimo grupėje. Jie nusprendė išeiti iš Čagčarano, todėl mes turėsime padengti savo kariais“, – sakė R.Juknevičienė.

„Labai gražiai sutapo“, – atsakė R.Juknevičienė, BNS paklausta, ar tai tiesiogiai nesusiję su JAV prezidento Baracko Obamos prašymu sąjunginkams nusiųsti daugiau karių į Afganistaną.
JAV gynybos sekretoriaus pavaduotojas Alexandras Vershbow ketvirtadienį interviu BNS sakė, kad Jungtinės Valstijos supranta sudėtingą Lietuvos ekonominę situaciją, todėl dabar neprašo siųsti papildomų pajėgų.

Papildomi 20 Lietuvos karių naujienų agentūros „Associated Press“ pranešime penktadienį nurodomi vardijant papildomą NATO valstybių narių indėlį į misiją Afganistane. JAV į Afganistaną ketina pasiųsti papildomai 30 tūkst. karių ir savo pajėgas padidinti iki beveik 100 tūkstančių.

Anot „Associated Press“ pranešimo, Lietuvos kaimynė Lenkija į Afganistaną įsipareigojo nusiųsti papildomai 680 karių, Albanija – 125, Čekija ir Rumunija – 100, Italija – 1140, Portugalija – 120, Slovakija – 240, Turkija 60, Didžioji Britaniuja – 1200.

Iš NATO nepriklausančių šalių Gruzija žada pasiųsti papildomai 923 karius, Armėnija – 40, Australija – 120, Suomija – 25, Makedonija – 80, Švedija – 125, Ukraina – 22. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius