-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 08

Lietuva, Lenkija ir Ukraina paragino ES šalis remti bendros europinės dujų pirkimo agentūros idėją

Vilniuje susirinkę Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos parlamentų pirmininkai bendrai paragino kitas Europos Sąjungos (ES) šalis remti europinės dujų pirkimo agentūros idėją.
Gamtinės dujos
Gamtinės dujos / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Tokia pozicija išsakyta penktadienį Seime Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos Parlamentinės Asamblėjos priimtame bendrame pareiškime. Pagrindinė Asamblėjos tema buvo energetinis saugumas.

„Mes raginame atsižvelgiant į kylančius iššūkius stiprinti Europos Sąjungos išorinę energetikos politiką, pritariame Europos Parlamento pirmininko Jerzy Buzeko ir (buvusio Europos Komisijos prezidento – BNS) Jacques'o Delorso bendro ES dujų pirkimų agentūros įkūrimo idėjai ir dar kartą pasakome, kad ir kitos ES valstybės turėtų remti tą idėją. Tai yra visos ES problema“, – per spaudos konferenciją sakė Seimo pirmininkė Irena Degutienė.

Pareiškime, anot jos, taip pat išsakytas raginimas ES teikti pagalbą Ukraina integruojantis į Europą.

„Šiandien siūlėme mūsų iniciatyva ir kolegos iš Lenkijos ir Ukrainos pritarė, kad, kai vyksta NB 8 (Šiaurės ir Baltijos šalių – BNS) metiniai susitikimai įvairiomis temomis, tokią praktiką perkeltume į Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos parlamentų pirmininkų susitikimą keliant aktualius klausimus ir ypatingai kalbantis su kitomis Rytų Europos valstybėmis, kad Ukrainos įstojimas į ES būtų greitesnis“, – aiškino I.Degutienė.

Pasiūlymai dėl ES dujų įsigijimo agentūros bei kitų Europos energetikos politikos instrumentų sukūrimo gimė buvusio Europos Komisijos prezidento J.Delorso iniciatyva.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius