Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2014 10 10

Lietuva Liuksemburge prašys padengti visas kovos su kiaulių maru išlaidas

Lietuva Europos Komisijos prašys padengti visas su afrikiniu kiaulių maru susijusias išlaidas. Pasak Veterinarijos tarnybos vadovo, bendrija šiuo metu yra padengusi maždaug 30 proc. šių išlaidų.
Kiaulės
Kiaulės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Esame buferinė valstybė ir prašysime 100 proc. išlaidų kompensavimo. Nuo 2013 metų išlaikome visą pasienį ir mums padengia tik apie 30 proc., tai čia labai mažai“, – BNS sakė J.Milius, kuris kitą savaitę kartu su žemės ūkio ministre Virginija Baltraitiene dalyvaus neformalioje žemės ūkio ministrų taryboje Liuksemburge.

Pasak jo, nuo 2013 metų kovai su maru jau išleista apie 6,6 mln. eurų (apie 22,8 mln. litų), o Europos Sąjunga yra padengusi 1,837 mln. eurų (apie 6,35 mln. litų).

„Šiemet išleidome apie 5 mln. eurų, iš jų europinės lėšos – 948 tūkst. eurų, 2013 metais – 1,6 mln. eurų, iš jų europinės lėšos – 889 tūkst. eurų. Tai šiemet išvis mažą paramą gavome“, – aiškino veterinarų vadovas.

Pernai vasarą marą nustačius Baltarusijoje, šių metų pradžioje jis išplito Lietuvoje ir Lenkijoje, birželį – Latvijoje, o rugsėjį – Estijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius