-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Nausėda: Lietuva pasirengusi stiprinti strateginę partnerystę su Lenkija

Lietuva pasirengusi stiprinti strateginę partnerystę su Lenkija, sako prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį susitikęs su Lenkijos premjeru Donaldu Tusku.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda susitiko su Seimo valdyba / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Esame artimi sąjungininkai ir strateginiai partneriai. Saugumo situacija reikalauja iš mūsų konsoliduotų pastangų. Lietuva yra pasirengusi išlaikyti ir stiprinti strateginę partnerystę su Lenkija užtikrinant regioninį saugumą, teikiant paramą Ukrainai, įgyvendinant bendras iniciatyvas saugumo ir gynybos pramonės plėtrai“, – teigė G.Nausėda.

Anot Prezidentūros pranešimo, Lietuvos vadovas pabrėžė vertinantis Lenkijos indėlį į regiono saugumą, dalyvavimą Baltijos šalių oro policijos misijoje, taip pat nuolatinę paramą Ukrainai ir demonstruojamą lyderystę išlaidų gynybai srityje.

Lietuvos vadovas išreiškė susirūpinimą dėl situacijos Lietuvos ir Lenkijos pasienyje, kai kaimyninės šalies ūkininkai pradėjo iš dalies blokuoti kelią ties buvusiu Kalvarijos ir Budzisko pasienio punktu, lietuviškuose vilkikuose ieškodami ukrainietiškų grūdų.

„Tikime Lenkijos valdžios institucijų gebėjimu surasti sprendimus, leisiančius ir toliau užtikrinti tinkamą prekių bei asmenų judėjimą Europos Sąjungos vidaus rinkoje“, – teigė G.Nausėda.

Kalbėdamas apie paramą Ukrainai, jis pabrėžė, kad demokratinis pasaulis turi išlaikyti vienybę, susitelkimą bei tempą ir remti agresorės Rusijos užpultą šalį iki pergalės.

„Šiandien Ukrainai kaip niekad būtina sustiprinta ir ilgalaikė karinė parama. Privalome įgyvendinti savo įsipareigojimus pristatyti ukrainiečiams 1 mln. artilerijos šaudmenų. Turime stiprinti ES gynybos pramonę, sukurti reikiamus finansinius instrumentus jos vystymui bei amunicijos tiekimo Ukrainai užtikrinimui“, – kalbėjo Lietuvos prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius