Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 04 25

Lietuva skyrė 10 tūkst. eurų humanitarinei pagalbai Somaliui

Lietuvos užsienio reikalų ministerija skyrė 10 tūkst. eurų humanitarinei pagalbai Somaliui teikti. Lėšos bus pervedamos Jungtinių Tautų pasaulio maisto programai, rašoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime.
Sprogimo vietoje
Sprogimo vietoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Somalis yra viena iš keturių bado riziką išgyvenančių šalių (kartu su Jemenu, Pietų Sudanu ir Nigerija). Kritinė situacija Somalyje susidarė dėl kumuliacinio karinio konflikto ir sausros poveikio. Visiškai nespėjusi atsigauti po 2011 metais išgyvento bado, šalis vėl susiduria su realia bado grėsme, kuri kilo dėl pastaraisiais metais ypač mažo kritulių kiekio ir prasidėjusios sausros. Jeigu nebus imtasi skubių priemonių, tragedija gali pasikartoti.

Jungtinių Tautų duomenimis, daugiau nei pusei šalies gyventojų – 6,2 mln. – reikalinga humanitarinė pagalba, iš jų 3,7 mln. – vaikai. Žmonės kenčia alkį, trūksta vandens, reikalinga pagalba sanitarijos, higienos, sveikatos apsaugos srityje kovojant su infekcinėmis ligomis. Norint užkirsti kelią badui Somalyje, skubiai reikia surinkti 863 mln. JAV dolerių. Kol kas surinkta 43 proc. šios sumos.

2017 m. Lietuva humanitarinei pagalbai jau skyrė 180 tūkst. eurų, taip pat šalims, išgyvenančioms badą ar esančioms kritinėje bado rizikos situacijoje: Jemenui – 20 tūkst. eurų, Pietų Sudanui ir Nigerijai – po 10 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius