-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 24

Lietuva stiprins ekonominį bendradarbiavimą su Turkija

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pakvietė Turkiją prisijungti prie trišalio Lietuvos, Baltarusijos ir Ukrainos susitarimo dėl transporto koridoriaus nuo Baltijos iki Juodosios jūros. Pagal šį susitarimą kroviniai tarp Odesos ir Klaipėdos uostų gabenami greituoju konteinerių traukiniu „Vikingas“.
Dalios Grybauskaitės ir Egemeno Bagišo susitikimas
Dalios Grybauskaitės ir Egemeno Bagišo susitikimas / president.lt nuotr.
Temos: 1 Turkija

„Lietuva suinteresuota transporto ir energetikos infrastruktūrinių projektų, jungiančių Baltijos ir Juodosios jūros regionus, sėkminga plėtra“, – trečiadienį susitikime su Turkijos ES reikalų ministru Egemenu Bagišu pabrėžė D.Grybauskaitė.

Anot šalies vadovės, „Vikingo“ projekto išplėtimas į Turkiją naudingas visų šalių krovinių vežėjams.

„Tranzitiniams kroviniams taikomos supaprastintos muitinės procedūros ir pigesni gabenimo tarifai, prekės gabenamos greičiau nei autotransportu. Išplėtus „Vikingo“ kelią iki Turkijos padidėtų krovinių gabenimo srautai, geriau būtų panaudotos Klaipėdos uosto galimybės. Tai skatintų verslo plėtrą ir logistikos centrų steigimą“, – teigia Lietuvos prezidentė.

Susitikime taip pat aptarti Lietuvos ir Turkijos dvišaliai santykiai. Prezidentė D.Grybauskaitė padėkojo Turkijos Vyriausybei, kad ši operatyviai atsižvelgė į Lietuvos prezidentės anksčiau pareikštą pageidavimą, kad Lietuvos piliečiams atsirastų galimybių turistiniais tikslais lankytis Turkijoje be vizų. Turkija suteikė Lietuvai bevizį režimą, kuris galioja nuo 2009 metų lapkričio.

Kaip teigiama prezidentės spaudos tarnybos išplatintame pranešime, susitikimo metu taip pat aptartos Turkijos Europos integracijos perspektyvos, bendradarbiavimas NATO, „Nabucco“ dujotiekio projektas.

Pasak valstybės vadovės, būtina, kad Turkija tęstų pasirengimo ES narystei procesą ir vykdytų svarbias vidaus reformas, ypač įgyvendinant žodžio, spaudos ir tikėjimo laisvę bei lyčių lygybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius