-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 22

Lietuva tiesia pagalbos ranką Krymo totoriams

Lietuviai jau tiesia pagalbos ranką Krymo totoriams – vienos kaimo turizmo sodybos šeimininkas Arvydas Dirmeikis pažadėjo priimti vieną Krymo totorių šeimą, pranešė Lietuvos ryto televizija.
Ukrainos palaikymo akcija
Ukrainos palaikymo akcija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lietuvos totorių bendruomenių sąjungos pirmininkas Adas Jakubauskas žadėjo tarpininkauti, kad iš Krymo į Lietuvą galėtų atkeliauti ir daugiau totorių šeimų. Žadama ir kreiptis pagalbos ir Vyriausybę. Apie tai žiniasklaidai pranešta šeštadienį surengtoje akcijoje Ukrainai palaikyti.

Be to, Vilniuje, Genocido aukų muziejaus kieme, šeštadienį buvo atidaryta paroda „Maidano veidai“.

„Simboliška ir teisinga, kad tokia paroda atidaryta šio muziejaus kieme. Manėme, kad blogiui vieta yra muziejuje. Ir tikėjome, kad blogis, kuris niokojo Lietuvą XX amžiuje, yra uždarytas šiame muziejuje. Bet mes klydome“, – apgailestavo Seimo pirmininko pavaduotojas Petras Auštrevičius.

Seimo narė, tarpparlamentinių ryšių su Ukraina narė Dalia Kuodytė tvirtino, kad surengti tokią parodą iš anksto nebuvo planuota. Ją padiktavo įvykiai Ukrainoje.

Anot parodos atidaryme dalyvavusio Ukrainos ambasadoriaus Lietuvoje Valerijaus Žovtenkos, ir ukrainiečiams, ir lietuviams teko daug išbandymų siekiant nepriklausomybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius