Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 10 17

Lietuva užmezgė diplomatinius santykius su Kamerūnu

Lietuva trečiadienį užmezgė diplomatinius santykius su 173-iąja šalimi. Ja tapo Kamerūnas, kuris dėl savo geografinės ir kultūrinės įvairovės dažnai vadinamas „miniatiūrine Afrika“.
 Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ir Kamerūno nuolatinis atstovas Jungtinėse Tautose ambasadorius Tommo Monthe
Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ir Kamerūno nuolatinis atstovas Jungtinėse Tautose ambasadorius Tommo Monthe / Užsienio reikalų ministerijos nuotr.

Bendrąjį komunikatą dėl diplomatinių santykių užmezgimo Niujorke pasirašė Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ir Kamerūno nuolatinis atstovas Jungtinėse Tautose ambasadorius Tommo Monthe.

Dokumente šalys taip pat išreiškia siekį skatinti abipusį supratimą, stiprinti egzistuojančius abiejų valstybių draugiškus santykius ir skatinti jų dvišalį bendradarbiavimą politinėje, ekonominėje, socialinėje ir kultūrinėje srityse.

Diplomatinių santykių užmezgimas su Kamerūnu yra svarbus Lietuvai pirmininkaujant Europos Sąjungos Tarybai bei siekiant užsitikrinti šios Centrinės Afrikos vakaruose įsikūrusios valstybės paramą Lietuvos iniciatyvoms tarptautinių organizacijų veikloje.

Spalio 17 dieną Niujorke vyks rinkimai į nenuolatines Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos nares 2014–2015 metų kadencijai. Kandidatūrą į vieną Vidurio ir Rytų Europos regionui skirtą vietą Lietuva iškėlė dar 1996 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius