-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 23

Prezidentas: Lietuvai reikia konsoliduoto politinio posūkio stiprinant šeimas

Lietuvai reikia konsoliduoto politinio posūkio stiprinant šeimas, pirmadienį po susitikimo su Nacionalinės šeimos tarybos (NŠT) atstovais sako prezidentas Gitanas Nausėda.
Gitanas Nausėda Europos politinės bendrijos susitikime Grenadoje
Gitanas Nausėda

Kaip pranešė Prezidentūra, susitikime aptartos šeimų stiprinimo priemonės, kurių valstybė imasi ir kurių turėtų imtis, Lietuvos šeimų gerovės, demografinės situacijos rodikliai.

„Lietuvai reikia konsoliduoto politinio posūkio stiprinant šeimas. Sprendimų, kurie apsaugotų ir stiprintų šeimas, drąsintų žmones jas kurti. Šeimos skleidžia solidarumo kultūrą, kuria tvirtą visuomenės audinį, asmeninių ryšių tinklą, kuriame visi ir kiekvienas gali jaustis saugiai. Būtent šeimos yra esminis valstybės stabilumo pagrindas“, – pranešime cituojamas prezidentas.

Šalies vadovas pažymėjo, kad valstybės šeimos politika turi užtikrinti pagarbą šeimoms, suteikti jas stiprinančias socialines ir ekonomines garantijas, užtikrinti visiems šeimos nariams prieinamas kokybiškas paslaugas ir palankias sąlygas tėvams derinti darbo ir šeimos įsipareigojimus.

Prezidentas išklausė Nacionalinės šeimų tarybos siūlymus ir aptarė įžvalgas, kaip Lietuvoje reikėtų stiprinti ekonominį šeimų saugumą, „skatinti įsipareigojimus šeimai, jos tvarumą, atvirumą ir pagarbą gyvybei“.

Nacionalinė šeimos taryba yra Seimui atskaitinga, iš savivaldybių Šeimos tarybų, mokslo ir studijų institucijų, šeimų organizacijų ir su šeimomis dirbančių organizacijų atstovų sudaryta šeimos politikos formavimo ir įgyvendinimo vertinimo patariamoji institucija.

Susitikime dalyvavo Nacionalinės šeimos tarybos laikinai pirmininko pareigas einanti Lijana Gvaldaitė, nariai Roma Jusienė, Vytis Turonis, Kristina Malinovska, Rima Sitavičienė, Inga Ulevičiūtė-Rukšėnienė bei Tarybos sekretoriato vadovė Ingrida Tamulevičiūtė, vyriausioji specialistė Deimantė Rusteikaitė, nurodoma pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius