-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 08

Lietuviški maisto produktai yra saugūs – tikina gamintojai

Lietuviškų maisto produktų kokybė yra gera, o jos eksportas augo net sunkmečiu, teigia Lietuvos maisto produktų gamintojus vienijančios asociacijos.
Marinuoti agurkai
Marinuoti agurkai / Photos.com
Temos: 1 Maisto produktai

„Praėjusiais metais buvo eksportuota beveik 75 tūkst. tonų įvairių pieno produktų, beveik 9 tūkst. tonų mėsos produktų. Tai buvo padidėjimas, palyginti su 2008 metais. Tai rodo, kad mūsų produktai yra saugūs“, – pirmadienį spaudos konferencijoje sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Paulauskas.

Pasak jo, užfiksuojamų maisto produktų kokybės pažeidimų dalis Lietuvoje yra palyginti nedidelė – nuo 1 iki 5 proc. – pernai realizuoti buvo uždrausta daugiau nei 600 tonų produktų.  Lietuvos grūdų perdirbėjų asociacijos vykdomoji direktorė Dalia Stasiūnienė bei Valstybinės augalų apsaugos tarnybos atstovas Jonas Grigaliūnas spaudos konferencijoje tikino, kad pastaruoju metu žiniasklaidoje pasirodę pranešimai apie lietuviškuose maisto produktuose esančius herbicido glifosato likučius neatitinka realybės – esą jei dalis ūkininkų juos ir naudoja šią piktžolėms naikinti skirtą veikliąją medžiagą, ji suyra dar iki gamybos proceso.

Konferencijoje dalyvavę mėsos, grūdų perdirbėjų bei augintojų asociacijų atstovai taip pat tikino, kad lietuviškų maisto produktai kokybe nenusileidžia kitų šalių gamintojų kokybei.  „Pavyzdžiui, mūsų kaimynai estai negali pasigirti mėsos gaminių gausa, tuo tarpu Lietuvoje veikia daugiau nei 200 įmonių (mėsos gamybos – BNS), ir dauguma jų turi leidimus eksportuoti produkciją į Europos Sąjungos valstybes – kaip žinoma, reikalavimai yra griežti, ir tai liudija, kad mes turime gerai išvystytą mėsos pramonę“, – kalbėjo Lietuvos kiaulių augintojų asociacijos direktorius Algis Baravykas.

V.Paulauskas tikino, jog Lietuvos vartotojai dėl gaminių kokybės gali jaustis saugūs. Pasak jo, jei produktuose yra konservantų ar genetiškai modifikuotų produktų, juos naudoti leidžia Europos Sąjunga, bet to, jie visada nurodomi ant maisto produktų pakuotės.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius