-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 06

Lietuvoje minima Valstybės diena

Trečiadienį Lietuvoje minima Valstybės – Karaliaus Mindaugo karūnavimo – diena. Šia proga Daukanto aikštėje prie Prezidentūros vyko Valstybės vėliavų pakėlimo ceremonija.
Valstybės vėliavų pakėlimo ceremonija
Valstybės vėliavų pakėlimo ceremonija / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Joje dalyvavo aukščiausi šalies pareigūnai – premjeras Algirdas Butkevičius, Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė. Ceremonijoje taip pat dalyvavo kareiviai ir Moksleivių dainų šventės dalyviai. Į Daukanto aikštę atvyko prezidentė Dalia Grybauskaitė. Ji pasveikino karius ir visus susirinkusiuosius. Skambant himnui buvo pakeltos dvi Lietuvos vėliavos – dabartinė ir istorinė.

„Ši diena ateina pas mus vainikuota karaliaus Mindaugo vardu. Kad pažvelgtume į save istorijos tėkmėje. Kad pajaustume ypatingą ryšį su savo Tėvyne. Jo mums reikia, kad visada matytume savo kryptį – Lietuva čia gyvenantiems žmonėms turi būti saugiausia, geriausia valstybė,“ – taip savo sveikinimą pradėjo prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Prezidentė teigė, kad kiekvienas žmogus yra neatsiejama Lietuvos dalis ir prisideda prie pokyčių: „Viskas – mūsų rankose. Kiekvienas esame atsakingas, kad mūsų valstybėje būtų kuo daugiau teisingų sprendimų, sėkmės džiaugsmo. Ir tokio stipraus laisvės jausmo kaip šią – Valstybės dieną. Kad galėtume su pasididžiavimu tarti savo valstybės vardą. Kad būtume neabejingi dėl visko, kas joje vyksta. Dėl jos likimo ir išlikimo.“

Po prezidentės kalbos nuaidėjo trys patrankos salvės – Mindaugui, Lietuvos valstybei, Lietuvos žmonėms.

Renginyje taip pat įvyko oficiali Moksleivių dainų šventės „Tu mums – viena“ Dainų dienos pradžia. Šventės jungtinis choras S.Daukanto aikštėje atliko Vytauto Kernagio dainą „Mūsų dienos kaip šventė“.

Prezidentūros aikštėje startavo ir garbės bėgimas su istorinėmis Lietuvos vėliavomis. Maršrutas apėmė senąją miesto gynybinę sieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius