-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 30

Lietuvoje šią savaitę viešės Ukrainos prezidentas Petro Porošenka

Lietuvoje šią savaitę viešės Ukrainos prezidentas Petro Porošenka, BNS pirmadienį patvirtino Prezidentūra. Trečiadienį į Lietuvą kartu su Ukrainos vadovu turėtų atvykti ir kultūros ministras Viačeslavas Kirilenka bei krašto apsaugos ministras Stepanas Poltorakas.
Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė su Ukrainos Prezidentu Petro Porošenka Kijeve.
Dalia Grybauskaitė su Petro Porošenka Kijeve. / R. Dačkaus nuotr.

Su Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite susitiksiantis P.Porošenka aptars saugumo situaciją Ukrainoje, Rusijos agresiją Ukrainoje, Minsko susitarimų įgyvendinimą, sakė prezidentės patarėjas užsienio politikos klausimais Renaldas Vaisbrodas.

Pasak jo, susitikimo metu taip pat bus aptarti Europos Sąjungos ir Ukrainos santykiai.

„Ukraina yra finišo tiesiojoje, įgyvendinant visas reikalingas nuostatas dėl prisijungimo prie bevizės Europos Sąjungos režimo zonos“, – BNS sakė R.Vaisbrodas.

P.Porošenka su Lietuvos prezidente taip pat aptars, kokį poveikį Ukrainos ekonomikai gali turėti nuo kitų metų įsigaliojantis laisvosios prekybos susitarimas tarp Europos Sąjungos ir Ukrainos. Susitikime bus kalbama ir apie Lietuvos humanitarinę ir karinę paramą Ukrainai

LR Prezidento kanceliarijos/R.Dačkaus nuotr. /Dalia Grybauskaitė ir Petro Porošenka
LR Prezidento kanceliarijos/R.Dačkaus nuotr. /Dalia Grybauskaitė ir Petro Porošenka

Pasak R.Vaisbrodo, Lietuvoje viešėsiantis Ukrainos prezidentas taip pat susitiks su Seimo pirmininke Loreta Graužiniene ir premjeru Algirdu Butkevičiumi.

2013 metų rudenį prasidėjęs Ukrainos Maidano judėjimas pernai nuvertė prorusišką šalies lyderį Viktorą Janukovyčių, kuris 2013 metų lapkričio 21 dieną Vilniuje atsisakė pasirašyti Ukrainos ir Europos Sąjungos asociacijos sutartį. Šis atsisakymas išprovokavo kruvinų įvykių grandinę, buvo nužudyta dešimtys Maidano protestuotojų.

V.Janukovyčiui netekus posto Rusija pernai kovą atplėšė Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį, o Ukrainos rytuose įsitvirtino Kremliaus remiami separatistai.

Reaguodama į tai, Europos Sąjunga ir Jungtinės Valstijos Rusijai inicijavo įvairaus pobūdžio sankcijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius