-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 11 /18:29

Lietuvoje siautė audra: Prienuose krito 3 centimetrų skersmens krušos ledai, užpilti Kaunas ir Vilnius

Pirmadienio popietę Prienuose kilusi audra pridarė nuostolių ir ūkininkauti mėgstantiems gyventojams. Ne ką prastesnė audra siautėjo ir Vilniuje bei Kaune.
Audros debesys
Audros debesys / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Gamtos stichija pasireiškė ne tik gausiu lietumi, bet ir kruša. Kaip 15min pasakojo Prienų gyventojai, iš dangaus krito 3-4 centimetrų dydžio ledo gabaliukai.

„Gyventojams net prakirto šiltnamių plėveles“, – redakcijai rašė skaitytojas Žygimantas.

Prieš 18 val. stipri audra praūžė pro Kauną: liūtis greitai užtvindė gatves. Vandens lygis pakilo tiek, kad buvo galima plaukti baidare.

Apie 18 val. Vilniuje taip pat kilo stipri audra, kuri talžė medžius. Dėl stipraus lietaus akimirksniu tapo tamsu lyg naktį, lietus pylė tarsi siena, sumažėjo matomumas – vairuotojai negalėjo važiuoti.

VIDEO: Užfiksavo virš Vilniaus pakibusius grėsmingus debesis

Staigi liūtis taip pat užtvindė gatves, vėjo šuorai lankstė medžius. Tačiau lietus greit nurimo. Prieš liūtį slinko nepaprasto grožio grėsmingi debesys, kuriuos fiksavo 15min skaitytojai, pasidaliję savo nuotraukomis.

Orai.lt rašė, kad šią savaitę lietus šalyje ir toliau lankysis beveik kasdien. Pirmadienį buvo prognozuota, kad daug kur griaudės perkūnija, kai kur jos metu gali kilti škvalas.

VIDEO: Prienus kapojo kruša – krito 3 centimetrų dydžio ledukai

Prognozuojama, kad antradienio nakties pirmoje pusėje dar prasitęs lietus su perkūnija pietrytinėje šalies pusėje, vėliau debesys prasisklaidys, temperatūra svyruos tarp 14-18 laipsnių šilumos.

VIDEO: Kaip apsisaugoti nuo žaibo?

Dieną numatomi nepastoviai debesuoti orai. Jau tik vietomis nulis trumpas, bet daugiausia silpnas lietus. Temperatūra svyruos tarp 21-25 laipsnių, pajūryje bus apie 19-20 laipsnių. Pūs vidutinis vakarų, pietvakarių vėjas.

Pranešk naujieną
arba
* privalomi laukai
** vienas iš laukų yra privalomas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius