-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 04

Lietuvoje šiemet tikimasi sulaukti daugiau nei 2 milijonų turistų

Kalendorinės vasaros pradžia neatsiejama nuo turizmo sezono Lietuvoje. Kokių ir kiek turistų šiemet sulauksime ir ką jiems pasiūlysime?
Turizmas
Turizmas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tikslinė Lietuvos atvykstamojo turizmo auditorija yra Europos šalys, daugiau nei 90 proc. į Lietuvą atvykstančių turistų yra europiečiai. Valstybinio turizmo departamento prognozėmis, atvykstamojo turizmo struktūra nesikeis –  pagrindinį atvykstamojo turizmo šalių penketuką ir toliau sudarys Baltarusija, Rusija, Lenkija, Vokietija ir Latvija.

„Džiaugiamės, kad šiais metais sparčiai auga turistų iš Norvegijos, Ukrainos, Jungtinės Karalystės skaičius. Taip pat didėja JAV, Japonijos, Kinijos turistų srautai. Stabilizavosi atvykstančių turistų srautai iš Lenkijos. Pagal optimistinę Valstybinio turizmo departamento prognozę, šiemet numatomas  8 proc. atvykstamojo turizmo augimas, t.y. turėtume viršyti 2 mln. turistų iš užsienio skaičių,“ – įžvalgomis dalijasi Valstybinio turizmo departamento direktorė dr. Raimonda Balnienė.

Pasak jos, liepos mėnesį prasidėsiantis Lietuvos pirmininkavimas ES Tarybai neabejotinai turės teigiamos įtakos konferenciniam turizmui. Ilgalaikis poveikis bendram atvykstamojo turizmo srautų augimui bus jaučiamas dar daugelį metų, nes pirmininkavimo pusmetis ženkliai prisidės prie mūsų šalies žinomumo didinimo, įvaizdžio ir prestižo gerinimo pasaulyje.

Remiantis statistika, kas antras užsienio turistas į Lietuvą atvyksta praleisti laisvalaikio, atostogų, beveik ketvirtadalis čia tvarko verslo ir profesinius reikalus. 17 proc. atvykstančiųjų Lietuvoje lanko draugus, gimines, o 3 proc. naudojasi SPA ir kitomis sveikatinimosi paslaugomis.

Pagal Lietuvos Turizmo informacijos centrų lankymo statistiką, daugiausia užsieniečių (92,5 tūkst.) užsuka į Vilniaus TIC‘ą, kiek mažiau (apie 70 tūkst.)  – į Šiaulių, Kauno, Klaipėdos. Apie 40 tūkst. užsienio svečių kasmet apsilanko ir Palangos, Neringos TIC‘uose, kuriuose teiraujasi apie išskirtinius turizmo objektus regione, renginius.

Valstybinis turizmo departamentas kartu su turizmo verslo, ypač Turizmo rūmų, atstovais aktyviai dalyvauja tarpinstitucinėse komisijose, sprendžiančiose įvairias turizmo verslo problemas , tokias kaip Lietuvos pasiekiamumas, vizų išdavimas, sienų kirtimas, ir teikia pasiūlymus bei siekia visokeriopo sąlygų atvykstantiems turistams gerinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius