-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 27

Lietuvoje vyko vaikų sukurto filmo premjera

Trečiadienį sostinėje kino teatre „Pasaka“ vyko projekto „Europos vaikų filmas“ svarbiausias renginys – septynių Europos mokyklų mokinių sukurto dokumentinio filmo premjera Lietuvoje.
Projekto dalyviai.
Projekto dalyviai. / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Premjera Vaikai

Dokumentinis filmas apie įvairių kultūrų vaikų mokyklinį gyvenimą, papročius, tradicijas, vaikų kasdienybę ir šventes buvo pristatomas darželio-mokyklos „Dainorėliai“ bendruomenės nariams bei kviestiniams svečiams.

Projekto dalyvius, prisidėjusius prie „Europos vaikų filmo“ kūrimo, sveikino darželio-mokyklos „Dainorėliai“ direktorė Liucija Milašauskienė. Filmo pristatyme dalyvavo Švietimo mainų paramos fondo Bendrojo ugdymo ir suaugusiųjų švietimo programų skyriaus vadovas Vytautas Pačiauskas ir Comenius daugiašalės partnerystės atsakingasis darbuotojas Liutauras Ivoška.

Organizatorių nuotr./Fimo peržiūra.
Organizatorių nuotr./Fimo peržiūra.

Vilniaus darželyje-mokykloje „Dainorėliai“ jau antri metai vykdomas Comenius daugiašalės partnerystės projektas „Europos vaikų filmas“. Tai – projektas, kuriame dalyvauja  mokiniai ir jų mokytojai iš septynių Europos šalių, t.y., Norvegijos, Anglijos, Rumunijos, Italijos, Ispanijos Turkijos ir Lietuvos.

„Projektu siekiama, jog vaikai ir mokytojai galėtų pažinti ir mokytųsi priimti skirtingų kultūrų žmonių gyvenimo būdą, suprastų kultūrų skirtumus. Įvairių šalių vaikai skatinami įsigilinti į savo kasdieninį gyvenimą, patiems fiksuoti savo gyvenimo akimirkas fotografijose ir video įrašuose bei keistis šia medžiaga su kitų šalių vaikais. Projekto galutinis rezultatas – Europos mokinių dokumentinis filmas apie įvairių kultūrų vaikų mokyklinį gyvenimą, papročius, tradicijas, vaikų kasdienybę ir šventes“, – sakė projekto koordinatorė Lietuvoje Loreta Kačiušytė-Skramtai.

Projekto įgyvendinimo metu mokytojai iš kiekvienos šalies turi galimybę nuvykti į kitų šalių mokyklas, patobulinti anglų kalbos žinias, pristatyti savo šalį ir jos kultūrą. Dalyvaudami projekto vykdytojų susitikimuose, susipažindami su kitų Europos šalių švietimo sistema ir kultūra mokytojai tobulina  savo kvalifikaciją, pasisemia  idėjų ir naujų impulsų savo veiklai iš kolegų svečiose šalyse patirties.

Įvairių šalių vaikai ir mokytojai šio projekto metu bendrauja tarpusavyje informacinių technologijų pagalba, pritaiko turimas anglų kalbos žinias ir turi galimybę jas patobulinti. Vaikai mokosi elementarių žodžių projekte dalyvaujančių šalių kalbomis, dainuoja daineles, susipažįsta su kitų šalių geografija, kultūra.

Bene labiausiai vaikus įtraukia kitų šalių vaikų atsiųstos video medžiagos peržiūrėjimas, komentavimas bei susipažinimas su kitų šalių vaikų laisvalaikio žaidimais, kurie jau prigyja ir mūsų mokinių tarpe. Projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius