-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 29

Lietuva stiprina ryšius su Naujaja Zelandija: nors valstybės nutolusios, bet su bendrom vertybėm

Siekiant aktyviau plėtoti dvišalius politinius, mokslo ir verslo ryšius, Lietuvos ambasadorius Egidijus Meilūnas rugpjūčio 26 dieną įteikė skiriamuosius raštus Naujosios Zelandijos Generaliniam Gubernatoriui Jerry Mateparae.
Lietuvos ambasadorius Egidijus Meilūnas rugpjūčio 26 dieną įteikė skiriamuosius raštus Naujosios Zelandijos Generaliniam Gubernatoriui Jerry Mateparae.
Lietuvos ambasadorius Egidijus Meilūnas rugpjūčio 26 dieną įteikė skiriamuosius raštus Naujosios Zelandijos Generaliniam Gubernatoriui Jerry Mateparae. / Užsienio reikalų ministerijos nuotr.

„Nors valstybės geografiškai yra toli viena nuo kitos, Lietuvą su Naująja Zelandija vienija bendros vertybės. Tad sieksime aktyviau plėtoti dvišalius santykius, ypač ekonomikos, prekybos, mokslo srityse, glaudžiau bendradarbiauti tarptautinėse organizacijose“, – įteikdamas skiriamuosius raštus pabrėžė E. Meilūnas.

J. Mateparae labai gerai įvertino Lietuvos veiklą JT Saugumo Taryboje bei sėkmingą pirmininkavimą ES Tarybai praėjusiais metais. Generalinis Gubernatorius taip pat pažymėjo, kad Naujoji Zelandija siekia plėtoti glaudesnius ryšius su Lietuva ir remia šalies siekį tapti Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos nare.

Lietuvos ambasadorius su Naujosios Zelandijos Užsienio reikalų ir prekybos departamento sekretoriaus pavaduotoju B. Corry ir kitais aukštais pareigūnais taip pat aptarė aktualiausius dvišalio ir tarptautinio bendradarbiavimo klausimus, galimybes paspartinti reikiamų sutarčių rengimą ir paskatinti tarpusavio prekybą.

Vizito Naujoje Zelandijoje metu E. Meilūnas šios šalies verslo organizacijų atstovus išsamiai supažindino su Lietuvos verslo, investicijų galimybėmis, maisto ir tekstilės pramonės potencialu, gyvybės mokslų sektoriaus laimėjimais. 

Lietuvybės puoselėjimo klausimai aptarti ambasadoriaus susitikime su Naujosios Zelandijos lietuvių bendruomenės atstovais. Auklendo universiteto vadovus bei akademinę bendruomenę jis kvietė užmegzti ryšius ir skatinti mainus su Lietuvos aukštosiomis mokyklomis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius