-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 27

Lietuvos azerbaidžaniečių bendruomenė pasipiktino Seime įkurta draugystės su Kalnų Karabachu grupe

Trečiadieniį Lietuvoje gyvenančių azerbaidžaniečių bendruomenė išplatino pareiškimą, kuriame piktinosi, kad antradienį Seime vykusioje konferencijoje „Lietuva ir Armėnija – žvilgsnis į netolimą praeitį“ buvo įkurta draugystės su nepripažinta Kalnų Karabacho respublika grupė.
Tuščia Seimo salė
Tuščia Seimo salė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Kaip rašoma pareiškime, „konferencija buvo skirtas paminėti abiejų šalių demokratinių judėjimų sukūrimo 25-ąsias metines“, tačiau „tikrovėje renginys virto solidarumo su vadinamąja Kalnų Karabacho respublika manifestacija“.

„Asociacija „Lietuva – Azerbaidžanas“ ir Lietuvos azerbaidžaniečių bendrija kaip beprecedentinius ir netoleruotinus reiškinius traktuoja tai, kad minėtos konferencijos metu Lietuvos Respublikos Seimo sienose buvo sudarytos sąlygos oficialiai pasisakyti vadinamosios Kalnų Karabacho respublikos „užsienio reikalų ministrui“ ir įsteigti LR Seimo Kalnų Karabacho respublikos rėmimo grupę. Šie akibrokštai ne tik diskredituoja mūsų parlamentą – jie gali skaudžiai atsiliepti politiniams, ekonominiams, kultūriniams ir kitokiems Lietuvos Respublikos santykiams su Azerbaidžanu bei viena svarbiausių Lietuvos sąjungininkių Šiaurės Atlanto Organizacijoje (NATO) Turkija. Maža to – jie akivaizdžiai prieštarauja Europos Sąjungos Rytų partnerystės politikos principams ir komplikuoja Lietuvos vaidmenį šiame procese“, - teigiama pareiškime.

Asociacija viliasi, kad institucijos, atsakingos už Lietuvos Respublikos užsienio politikos formavimą ir vykdymą, tinkamai įvertins šios Lietuvos nacionaliniams interesams pakenkusios avantiūros sumanytojus ir jos klusnius vykdytojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius