Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 03 28

Lietuvos benzino perpardavinėtojus Kaliningrade reketuoja banditai ir milicija

Iš Kaliningrado srities pigesnį benziną ir dyzeliną vežantys lietuviai automobilių numerius tvirtina kniedėmis ir tvirtais varžtais. Taip bandoma apsiginti nuo lietuviškus numerius Rusijoje vagiančių, o po to jų savininkus reketuojančių asmenų.
Rusijos milicija.
Milicija. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Degalai Lietuvoje brangsta, o į kaimyninę Kaliningrado sritį pigesnio benzino ir dyzelino vykstančių mūsų šalies gyventojų tyko vis daugiau pavojų. Ten lietuvius skriaudžia ir nusikaltėlių gaujos, ir vietos milicija. Apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Tarp automobilių, prie Panemunės pasienio posto laukiančių ilgoje eilėje išvykti į Rusiją, retai pamatysi tokį, kurio valstybiniai numeriai pritvirtinti vien tik rėmelyje.

Daugumos mašinų numeriai prisegti kniedėmis ar priveržti varžtais nušlifuotomis galvutėmis.

Taip benzino ir dyzelino prekeiviai elgiasi baimindamiesi prarasti numerius Kaliningrado srityje. Juos plėšiančios gaujos vairuotojams siūlo pavogtus numerius išsipirkti.

Arčiausiai Panemunės esančiame Sovetske susibūrė bent trys 18–23 metų jaunuolių gaujos, kurios dažniausiai nuplėšia priekinius valstybinius numerius. Lietuvių vairuotojų plėšikai tyko prie valiutos keityklos ir vadinamajame „otstoinike”.

Tai aikštelė Sovetske išvykstantiems automobiliams, nes vietos ilgai eilei prie posto nėra.

„Užtenka Sovetske prie valiutos keityklos sustoti išsikeisti pinigų. Jei numeris nepritvirtintas, tik kelioms akimirkoms nusisukęs nuo savo automobilio turėsi daug nemalonumų”, – „Lietuvos rytui” pasakojo eilėje išvykti laukiantis marijampolietis Arvydas.

Nuo šio vyro automobilio „Audi” numerį taip pat buvo mėginta nulupti, bet jis suskubo ilgapirščius nuvyti. Jei numeris nepritvirtintas, tik kelioms akimirkoms nusisukęs nuo savo automobilio turėsi daug nemalonumų.

Dažniausiai degalų prekeiviai iš Lietuvos numerius praranda sutemus. Bet vagysčių pasitaiko ir dieną. Sovetske gaujos pradėjo siausti prieš porą mėnesių.

Anot Arvydo, vagišiai dažniausiai plėšia priekinius numerius, kad automobiliu nebūtų įmanoma pervažiuoti sienos.

Muitininkai arba pasieniečiai tikrai pastebės mašiną be priekinio numerio ir nepraleis.

Tuo tarpu Modestui iš Pagėgių prarastą numerį teko išsipirkti.

„Užtrukau valiutos keitykloje vos porą minučių. Ateinu prie automobilio, o ten stovi keturi jauni rusai. Vienas rankose laiko mano mašinos numerį. Sako, radome, galbūt nori išsipirkti?” – pasakojo degalų prekeivis.

Už numerį plėšikai reikalavo 150 litų, bet Modestui pavyko nusiderėti iki 100 litų. Sugrįžus namo pirmas jo darbas buvo pritvirtinti numerį kniedėmis.

Rusijoje kniedėmis, varžtais ar kitaip tvirtinti numerį draudžiama, tad lietuvių vairuotojų tyko ne tik plėšikai, bet ir vietos milicininkai. Andrių sustabdęs milicininkas reikalavo sumokėti tūkstantį rublių (apie 85 litus).

„Mėginau jam paaiškinti, kad numeris yra valstybinis ženklas, – kodėl jis turi būti lengvai nuimamas? Milicininkas pareiškė, kad jeigu nesumokėsiu baudos, turėsiu daugiau nemalonumų”, – prisiminė Andrius.

Panemunės poste eilėje laukiantys vairuotojai karčiai juokavo, kad sumokėti milicininkams už kniedėmis pritvirtintą numerį kainuoja mažiau, nei jį išsipirkti iš ilgapirščių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius